6 Αυγ 2014

Δεν είναι ασφαλείς οι 34 από τις 44 παιδικές χαρές του Αιγάλεω παραδέχεται το Δημοτικό Συμβούλιο

Απόφαση με την οποία καταγγέλλει την προχειρότητα με την οποία ενήργησε ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης στο θέμα πιστοποίησης για την ασφάλεια παιδικών χαρών, παιδικών σταθμών και αθλητικών χώρων έλαβε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αιγάλεω στην τελευταία του συνεδρίαση.

Το Σώμα καταγγέλλει πως ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών λειτούργησε βεβιασμένα, εξαιτίας του δυστυχήματος που συνέβη σε ιδιωτικό λούνα-παρκ στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης και στοίχισε τη ζωή σε έναν 12χρονο, με αποτέλεσμα να εκδώσει εγκυκλίους και να θέσει χρονοδιαγράμματα, που είναι αδύνατον να εφαρμοστούν.

Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, το «άδειασμα» από τον νέο Υπουργό Αργύρη Ντινόπουλο, ο οποίος σε σύσκεψη με στελέχη της Αυτοδιοίκησης για το θέμα των παιδικών χαρών δεσμεύτηκε πως θα δοθεί παράταση στο χρόνο προσαρμογής…!

Καρδαράς

«Νομίζω ότι οι εγκύκλιοι του Υπουργείου βγήκαν κάτω από την πίεση ενός ατυχήματος, αποδεικνύουν την προχειρότητά τους και εάν εφαρμοστούν δεν θα υπάρχουν παιδικές χαρές, δεν θα υπάρχουν παιδικοί σταθμοί, αλλά ούτε και παιδιά να μπορούν αν παίζουν και να χαίρονται. Αυτός είναι ένας μηδενισμός και αποδεικνύει την προχειρότητα και νομίζω ότι αυτό πρέπει όλοι να το καταγγείλουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο απερχόμενος δήμαρχος της πόλης Χρήστος Καρδαράς.

Μπίρμπας

Στο ίδιο μήκος κύματος, να καταγγείλει το Σώμα την στάση της Κυβέρνησης, που οδηγεί στην διάλυση των δημόσιων κοινωνικών παροχών πρότεινε και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος και νυν επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δημήτρης Μπίρμπας.

«Θα πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να καταγγείλει την κυβερνητική στάση. Δεν είναι δυνατόν να έρχεται η Κυβέρνηση, χωρίς κονδύλια, χωρίς ένα εύλογο χρόνο προσαρμογής, να αποφασίσει και να διατάσσει για το κλείσιμο ουσιαστικά και των παιδικών χαρών και των παιδικών σταθμών», ήταν τα λόγια του κ. Μπίρμπα.

Όσον αφορά το Δήμο του Αιγάλεω αποκαλυπτική των συνεπειών από την διαδικασία πιστοποίησης παιδικών χαρών, παιδικών σταθμών και αθλητικών χώρων, ήταν η ενημέρωση-εισήγηση που έκαναν στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου.

Μόνο 10

Σύμφωνα, λοιπόν, με την εισήγηση σε σύνολο 44 παιδικών χαρών, μόλις 10 είναι σε θέση να λάβουν την σχετική πιστοποίηση, ενώ οι υπόλοιπες θα πρέπει να αναστείλουν τη λειτουργία τους. Για την αποκατάσταση των 34 παιδικών χαρών, μάλιστα, οι τεχνικές υπηρεσίες υπολόγισαν πως απαιτείται κονδύλι ύψους 250.000 ευρώ περίπου.

Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ακόμα πιο σημαντικό με τους αθλητικούς χώρους της πόλης, οι οποίοι για να αδειοδοτηθούν θα πρέπει να προχωρήσουν σε εργασίες αποκατάστασης ύψους 4 εκ. ευρώ περίπου, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αιγάλεω.

«Να τα δώσει η κυβέρνηση ή η Περιφέρεια »

Όπως είναι λογικό τα χρήματα αυτά δεν μπορεί αν τα διαθέσει ούτε ο Δήμος του Αιγάλεω, αλλά και οι περισσότεροι ΟΤΑ, οι οποίοι βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Για το λόγο αυτό, ο δήμαρχος κ. Καρδαράς πρότεινε να διεκδικήσει η ΚΕΔΕ τις πιστώσεις για τις αποκαταστάσεις των χώρων αυτών είτε από την κεντρική διοίκηση, είτε από την Περιφέρεια Αττικής.

«Από εκεί και πέρα, ήδη σαν Διοίκηση και σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες έχουμε κάνει αρκετά και μάλιστα αυτό το είδαμε και σήμερα σε σύγκριση με τους γειτονικούς μας δήμους. Εκείνο που έχει αξία είναι πρώτον να αποκαταστήσουμε άμεσα ό,τι είναι επικίνδυνο, είτε αφαιρώντας, είτε διορθώνοντας. Από εκεί και πέρα, μέσω της ΚΕΔΕ να γίνουν διεκδικήσεις αφενός μεν για την παράταση του χρόνου προσαρμογής, αφετέρου να διεκδικήσουμε πιστώσεις είτε από την κεντρική διοίκηση, είτε από την Περιφέρεια», υπογράμμισε ο Χρήστος Καρδαράς.

« Ν’ αλλάξει στάση η ΚΕΔΕ»

Υπέρ της δυναμικής διεκδίκησης και πίεσης προς την Κυβέρνηση τάχθηκε και νεοεκλεγείς δήμαρχος Δημήτρης Μπίρμπας, ο οποίος ταυτόχρονα πρότεινε να προχωρήσουν συγκεκριμένες εργασίες συντήρησης των παιδικών χαρών με όσα κονδύλια μπορεί αν διαθέσει άμεσα ο Δήμος του Αιγάλεω.

«Θα πρέπει να υπάρξει πίεση στην ΚΕΔΕ. Παρόλο ότι είμαστε σε μεταβατικό στάδιο, θα πρέπει η ΚΕΔΕ να σταματήσει να έχει την αντίληψη και η ΠΕΔΑ, γιατί στην Αττική είναι πολύ οξυμένο το πρόβλημα των παιδικών χαρών, περισσότερο απ’ ότι στην Ελληνική επαρχία, θα πρέπει να διεκδικήσει μια άλλη στάση. Υπήρξε μία διαβεβαίωση από το σημερινό Υπουργό, τον κ. Ντινόπουλο στη σύσκεψη που έγινε για τις παιδικές χαρές, ότι θα δοθεί χρόνος προσαρμογής, ο οποίος δεν δόθηκε. Τα λέω αυτά, διότι θα πρέπει να αντιδράσουμε, έστω και κατακαλόκαιρα, θα πρέπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να ενημερώσει τον κόσμο για το που οδηγούμαστε και μετά να προχωρήσει απέναντι σ’ αυτό», κατέληξε ο κ. Μπίρμπας.

Σύμφωνοι με την εισήγηση της διοίκησης δήλωσαν τόσο οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας και υποψήφιοι δήμαρχοι στις τελευταίες εκλογές κ.κ. Γιάννης Γκίκας και Παναγιώτα Μερκουράκη, όσο και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βασίλης Βούλγαρης.

http://www.newsta.gr/, 6/8/2014