19 Ιουλ 2014

«Στα όρια της καρικατούρας» η δημόσια λογοδοσία Δημάρχου στο Δήμο Αγ. Αναργύρων

Σε ανούσια εθιμοτυπική και καθαρά διεκπεραιωτική διαδικασία εξελίχθηκε ο απολογισμός πεπραγμένων του δημάρχου Αγίων Αναργύρων-Καματερού Νίκου Σαράντη, που πραγματοποιήθηκε σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η απουσία σύσσωμης της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνάρτηση με την δήλωση-αποχώρηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλληλεγγύη» Γιάννη Γκολφινόπουλου, που κατήγγειλε ως ανούσια και υποβαθμισμένη την όλη διαδικασία, ανάγκασε τον κ. Σαράντη να απολογηθεί ουσιαστικά στην «Λαϊκή Συσπείρωση», την μοναδική παράταξη που παρέμεινε στον απολογισμό και ενώπιον 10-15 δημοτών…!

Αξίζει να θυμίσουμε, ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης θίγουν κάθε χρόνο τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή την διαδικασία του απολογισμού πεπραγμένων, καταγγέλλοντάς τον ότι απαξιώνει την όλη διαδικασία.

Σαράντης

Από τη δική του μεριά, ο Νίκος Σαράντης υποστήριξε πως είναι ένας από τους ελάχιστους δημάρχους που έστω και έτσι εφαρμόζουν το γράμμα του Νόμου και καταθέτουν τον απολογισμό πεπραγμένων της Διοίκησης.

Ο ίδιος εντούτοις σημείωσε πως θα έπρεπε ο Νομοθέτης να είχε προβλέψει ούτως ώστε σε εκλογική χρονιά να μην ισχύει η ίδια διαδικασία, αφού όλες οι παρατάξεις έχουν καταθέσει το πρόγραμμα και τις θέσεις τους για τα ζητήματα της πόλης κατά την προεκλογική περίοδο.

Όσον αφορά την ουσία της δημόσιας λογοδοσίας, ο δήμαρχος προσπάθησε να είναι όσο πιο σύντομος και συνοπτικός γινόταν, λόγω και της έλλειψης ακροατηρίου…!

Έτσι, ο κ. Σαράντης επανέλαβε τις τεράστιες περικοπές που έχει υποστεί συνολικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια, τόσο σε πόρους, όσο και σε προσωπικό, υπογράμμισε εντούτοις ότι το αποτέλεσμα της δημοτικής του αρχής κρίθηκε ως θετικό.

«Νοικοκύρεψε» παρά τις περικοπές

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο δήμαρχος στο δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης που ανέπτυξε ο δήμος, προκειμένου να στηρίξει σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία τους δημότες του, ενώ ξεκαθάρισε πως και την επόμενη πενταετία βασική προτεραιότητά του θα είναι ο άνθρωπος.

Ακολούθως, ο κ. Σαράντης στάθηκε στα δύο μεγάλα έργα:

-Της υπογειοποίησης του σιδηροδρόμου και της αστικής ανάπλασης του χώρου πάνω από την υπογειοποίηση στους Αγίους Αναργύρους.

-Της διευθέτησης του ρέματος της Εσχατιάς στο Καματερό.

Ιδιαίτερη αναφορά επίσης έγινε από μεριάς του δημάρχου στις λειτουργίες του Δήμου για την καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών, τον πολιτισμό και τον Αθλητισμό.

Τέλος, ο κ. Σαράντης τόνισε το πλήρες νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου, που έχει σαν αποτέλεσμα να μηδενιστεί σχεδόν το χρέος των 15 εκ. ευρώ και έκανε μία σύνοψη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, τόσο ως δήμαρχος, όσο και ως Πρόεδρος της ΠΕΔΑ.

Σκολαρίκος

Την «άστοχη» επιλογή της Δημοτικής Αρχής, να απολογηθεί εν μέσω θερινών διακοπών, καυτηρίασε και ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεόδωρος Σκολαρίκος, ο οποίος υποστήριξε πως πρόκειται για μια διαδικασία στα «όρια της καρικατούρας», η οποία πραγματοποιείται σε περίοδο διακοπών και σε υποβαθμισμένη αίθουσα…!

Αναφορικά με την ουσία της δημόσιας λογοδοσίας, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δημήτρης Κατσαντώνης έριξε «τα βέλη του», τόσο κατά της δημοτικής αρχής, όσο και συνολικά κατά των υπολοίπων κομματικών δυνάμεων, που με την ψήφιση του Καλλικράτη έχουν μετατρέψει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και Τοπική Διοίκηση…!

Ο ίδιος δεσμεύτηκε πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ θα παραμείνει πιστό στις ιδέες του και μπροστάρης στους αγώνες των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.

http://www.newsta.gr/, 18/7/2014