18 Ιουλ 2014

Ξεκρέμαστοι και απλήρωτοι εργαζόμενοι στο Δήμο Σύρου εξαιτίας της γραφειοκρατίας


dimarxeio syroy

Νέα επικοινωνία με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο είχε ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας σχετικά με το πρόβλημα που αφορά στην πληρωμή των εργαζομένων στον Παιδικό Σταθμό του Βήσσα Σύρου.

Όπως είναι γνωστό χωρίς υπαιτιότητα του Δήμου, όπως αναγνωρίζει και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, δεν μεταφέρθηκαν οι συμβάσεις των εργαζομένων στον Παιδικό Σταθμό μετά τη διάλυση του Οργανισμού Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου και την υπαγωγή του στον ενιαίο Δήμο.

Στην συνάντηση που είχε προ εικοσαημέρου περίπου ο δήμαρχος με τον υφυπουργό Γιώργο Ντόλιο και τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Γιάννη Ιωαννίδη, από την πλευρά του Υπουργείου ανακοινώθηκε ότι το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί, είτε με ερμηνευτικό έγγραφο από την πλευρά του Υπουργείου, είτε με νομοθετική ρύθμιση.

Ήδη, όπως πληροφόρησε ο κ. Ντόλιος το δήμαρχο, αποκλείστηκε από την πλευρά του Υπουργείου η λύση να δοθεί μέσω της ερμηνείας της σχετικής διάταξης του «Καλλικράτη» και έτσι το Υπουργείο προσανατολίζεται να δώσει λύση με νομοθετική ρύθμιση, την οποία υπολογίζουν να μπορέσουν να έχουν ψηφίσει μέχρι το τέλος Αυγούστου.

http://www.newsta.gr/, 17/7/2014