9 Ιουν 2014

Εικονικά τιμολόγια χιλιάδων ευρώ σε «Κοινωφελή» του Δήμου Πεντέλης ;


dimarxeio_pentelis_aftodioikisi

Την ύπαρξη εικονικών τιμολογίων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στην πρώην « Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού Δήμου Μελισσίων » , κατήγγειλε , ο Δήμαρχος του « Καλλικρατικού» πλέον Δήμου Πεντέλης , Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης.
Η επιχείρηση , οδηγήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης σε εκκαθάριση με ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ .

Πλέον αυτών των ποσών όμως, όπως τόνισε ο Δήμαρχος, υπάρχουν και ποσά που δεν θα αναλάβει ο Δήμος να πληρώσει, στα οποία προεξάρχουσα θέση κατέχουν τα εικονικά τιμολόγια συγκεκριμένης εταιρείας που έκοψε εις βάρος της επιχείρησης η τότε διοίκηση και για τα οποία ο Δήμος έχει τιμωρηθεί με πρόστιμο 30.000 Ευρώ.
Ακόμη , ο Δήμος έχει ήδη πληρώσει, είπε , τις υποχρεώσεις της εταιρείας προς τη ΔΟΥ ύψους 85.638 Ευρώ και στο ΙΚΑ 89.073 Ευρώ. «Αυτές οι δύο υποχρεώσεις αναλήφθηκαν, μπήκαν σε διακανονισμό και πληρώνουμε» ανέφερε και ενημέρωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν δοθεί για το σύνολο των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένης και της συγκεκριμένης, περίπου 320.000 Ευρώ. «Επομένως – τονίζει – αν κοιτάξει χοντρικά κανείς τα ποσά αυτά, διαπιστώνει ότι γύρω στο μισό εκατομμύριο Ευρώ είναι το τελικό κόστος που κλείνει η επιχείρηση αυτή πολιτισμού και το τεράστιο πρόβλημα το οποίο δημιουργείται στη σκέψη του κάθε ενός, είναι ότι εδώ την προηγούμενη τετραετία – και το τονίζω – δεν υπήρχε δήμος. Υπήρχε όμιλος επιχειρήσεων, ο οποίος λειτουργούσε το Δήμο. Και με βάση αυτόν τον όμιλο των επιχειρήσεων, τα δύο – τρία εκατομμύρια που είναι να έρθουν πανωπροίκι στο Δήμο, άρχισαν να έρχονται». Για το όλο θέμα , υπογράμμισε , υπάρχει παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα ενώ είναι σ΄εξέλιξη και προανακριτική διαδικασία. 
Μούστρης 
Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο , Παναγιώτη Μούστρη, το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι αρνητικό με ζημιά της τάξεως των 167.000 Ευρώ περίπου, ενώ το σύνολο των υποχρεώσεων της επιχείρησης, όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μούστρης, ανέρχεται στο ποσό των 214.267 Ευρώ. 
Καρατζάς
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Τάσος Καρατζής μίλησε για τη θέση της παράταξης του που είχε πολεμήσει από την αρχή τις δημοτικές επιχειρήσεις, ενώ υπενθύμισε το γεγονός ότι πολλά από τα στελέχη της πλειοψηφίας είχαν ψηφίσει για τη δημιουργία των επιχειρήσεων αυτών. Υποστήριξε τέλος ότι ο έλεγχος θα έπρεπε να γίνει από ελεγκτές του δημοσίου, και όχι από ορκωτούς λογιστές «που πληρώνονται και βγάζουν συμπεράσματα κατά το δοκούν». 
Παπακωνσταντίνου
Το θέμα των εργαζομένων που προσέφεραν υπηρεσίες στην επιχείρηση με απόδειξη παροχής υπηρεσιών, έθιξε από τη μεριά του ο επικεφαλής της «Ανθρώπινης Πολιτείας» Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για εξαρτημένη εργασία και δεν είναι δυνατόν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι να μην πληρωθούν. «Δεν πρέπει να στερηθούν τις αμοιβές τους» υπογράμμισε. Της ίδιας άποψης δήλωσε και ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου. «Οι άνθρωποι που δούλεψαν δεν θα πρέπει να χάσουν το μεροκάματο τους. Και αυτό θα γίνει, εφόσον βέβαια, νόμιμα στοιχειοθετείται το δικαίωμα της πληρωμής τους. Νομίζω ότι σ’ αυτή τη διαδικασία θα προχωρήσουμε σ’ αυτό το θέμα» ανέφερε κλείνοντας.

http://www.newsta.gr/, 7/6/2014