14 Απρ 2014

Καταγγελία για τη διεύθυνση της Carrefour – Μαρινόπουλος για απεργοσπαστικό μηχανισμό



Το Σωματείο εργατοϋπαλλήλων στις εμπορικές επιχειρήσεις και στις επιχειρήσεις παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, καταγγέλει την προσπάθεια της διεύθυνσης Carrefour – Μαρινόπουλος, στο κατάστημα της Περιβόλας και της εργοδοσίας της εταιρείας, που έστησε απεργοσπαστικό μηχανισμό για να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους που ήθελαν να πάρουν μέρος στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 9 Απρίλη.

Το επιχειρησιακό σωματείο, αλλά και το κλαδικό είχε πάρει απόφαση για τη συμμετοχή στην πανεργατική απεργία που είχε προκηρύξει η ΓΣΕΕ και βρίσκονταν στις πύλες του καταστήματος από τα χαράματα για να υπερασπιστούν το δικαίωμά των εργαζομένων στην απεργία.

Ήταν μια μάχη, για την ανάκληση των δύο απολύσεων που έγιναν τη Δευτέρα 7/4 με το δικαιολογητικό της «έλλειψης αποδοτικότητας». Ήταν μια μάχη για την υπεράσπιση της δουλειάς με δικαιώματα.

Σύμμαχο στην προσπάθεια τρομοκράτησης η εργοδοσία είχε την αστυνομία, που εκτόξευσε απειλές στις απεργιακές φρουρές, λειτουργώντας για άλλη μια φορά ως μηχανισμός επιβολής του "νόμου και της τάξης" για τα συμφέροντα αυτή τη φορά του ομίλου Μαρινόπουλου,

Έγινε φανερό ότι η οργάνωση και η αποφασιστικότητα των εργαζομένων τρόμαξε την εργοδοσία.

Ενημερώνουμε την εργοδοσία ότι το ταξικό κίνημα δεν τρομοκρατείται. Οι εργαζόμενοι δεν πείθονται από το επιχείρημα ότι «όποιος θέλει είναι ελεύθερος να απεργήσει, και ότι πρέπει να δουλέψουν όσοι θέλουν».

Είναι επιχείρημα που θέλει να κρύψει τον μπαμπούλα της απόλυσης στα κεφάλια των απεργών εργαζομένων, αλλά και αυτών που δεν έχουν κάνει ακόμα το βήμα να απεργήσουν.

Το σωματείο χαιρετίζει τους εργαζόμενους που έλαβαν μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση και τους εργαζόμενους της Carrefour – Μαρινόπουλος ειδικότερα, που σήκωσαν το κεφάλι και απήργησαν υπερασπιζόμενοι τους απολυμένους συναδέλφους τους. Στάθηκαν αλληλέγγυοι, δεν έκαναν τα «στραβά μάτια», δεν αδιαφόρησαν για να μη δείξουν «κακό πρόσωπο» στην εργοδοσία. Η αλληλεγγύη, η αλληλοϋποστήριξη, η ενότητα είναι όπλο στα χέρια των εργαζομένων που τρομοκρατεί την εργοδοσία με τις τακτικές της πολυδιάσπασης, του «διαίρε και βασίλευε».

Καλούμε τους εργαζόμενους που δεν έκαναν το βήμα να απεργήσουν να σκεφτούν: Συγκινήθηκε καμιά εργοδοσία από το «καλό πρόσωπο» και την εργατικότητα που δείχνουν οι εργαζόμενοι, όταν γινόντουσαν μειώσεις μισθών και πετσόκομμα επιδομάτων;

Μήπως το σύνολο των εργαζομένων που απολύθηκαν, όταν το ύψος της ανεργίας ανέρχεται στο 26,7% με τα επίσημα νούμερα, έχασαν τη δουλειά τους επειδή απήργησαν ή άσκησαν πίεση στην εργοδοσία;
Το αντίθετο γίνεται. Το άγχος και ο προβληματισμός της εργοδοσίας είναι μήπως οι εργαζόμενοι οργανωθούν, συσπειρωθούν και αντιδράσουν στις τακτικές της, στην αντιλαϊκή πολιτική που υπαγορεύεται στην κυβέρνηση ακριβώς από αυτήν, που είναι ο σφετεριστής του πλούτου που παράγουμε. Γι’ αυτό παίρνει τα μέτρα της. Για να προχωρήσει στο σχεδιασμό των μέγιστων κερδών της, της «ανταγωνιστικότητας», που σημαίνουν τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, χωρίς σαματά και αντιδράσεις.

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΩΝ!
ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ-ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΑΠΡΙΛΗ

http://kataggeilte.blogspot.com/2014/04/carrefour_11.html#ixzz2ytLc27B6