16 Απρ 2014

Χωρίς γιατρό πέντε μήνες το Κέντρο Υγείας στους Λειψούς


lipsoi

Πέντε μήνες χωρίς ούτε ένα γιατρό παραμένει το Πολυδύναμο Κέντρο Υγείας στους Λειψούς. 
Ο δήμαρχος του νησιού Σπ. Μπενέτος επανέρχεται με επιστολή του στο υπουργείο Υγείας αναφορικά με τα προβλήματα υποστελέχωσης του κέντρου υγείας.

« Για άλλη μια φορά, τονίζει, βρισκόμαστε στην ίδια θέση, όπως συμβαίνει εδώ και πέντε και πλέον μήνες στους Λειψούς Τελείως χωρίς γιατρό! Ένας ολόκληρος τόπος και μάλιστα Νησιωτικός, όπου οι συνθήκες είναι ιδιαίτερες και παρότι έχουμε ένα από τα καλύτερα οργανωμένα Πολυδύναμα Κέντρα Υγείας, με 780 κατοίκους και με 140 παιδιά στα τρία σχολεία, βρίσκεται στο έλεος του Θεού!’’

Ο κ. Σπύρου υπενθυμίζει ότι από τα τέλη του προηγούμενου χρόνου το νησί βρίσκεται χωρίς γιατρό, σταθερό και η θέση καλύπτεται αποσπασματικά με γιατρούς που στέλνουν: α) από τα νοσοκομεία της Επαρχίας και του Νομού, γενικότερα και οι οποίοι πολλές φορές είναι ειδικοτήτων που δεν μπορούν να καλύψουν όλα τα προβλήματα υγείας των κατοίκων, β) από το Στρατό ή έρχονται εθελοντές.

«Εμείς ευχαριστούμε όλους τους γιατρούς, όπως και από όπου έρχονται, όμως δεν μπορεί αυτή η κατάσταση να είναι η λύση για το νησί μας, υπογραμμίζει ο δήμαρχος κάνοντας λόγο για απόγνωση των πολιτών που βρίσκονται σε ένα κλίμα πλήρους ανασφάλειας και τρομοκρατίας παρότι πολλές φορές έχουν κάνει γνωστό το πρόβλημα τους, σε όλα τα επίπεδα διοίκησης και στο υπουργείο Υγείας.

http://www.localit.gr/, 15/4/2014