19 Νοε 2013

64.000 ψηφιακή σύγκλιση για κάθε δήμο



Υπογράφηκε τελικά η αναμενόμενη ΚΥΑ για την πρόσκληση για Ψηφιακές Υπηρεσίες στους Δήμους της χώρας ύψους 25.000.000 ευρώ, 64.000 ευρώ για κάθε δήμο.
Το έργο των ψηφιακών υπηρεσιών από τους Δήμους από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση», αναμένεται από μέρα σε μέρα, η προκήρυξη πρόσκλησης θα γίνει από τον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης την ΕΕΤΑΑ και υπολογίζεται να αρχίσει να υλοποιείται εντός του Μαρτίου. 
Η πρόσκληση θα γίνει για 325 Δήμους μηδενός εξαιρουμένου και ανεξαρτήτως μεγέθους.
Αυτά τα χρήματα θα διοχετευτούν σε ψηφιακές υπηρεσίες, σχεδιασμένες να εξασφαλίσουν τις καθημερινές ανάγκες των Δημοτών και των Επιχειρήσεων στους Δήμους.
Για το προτεινόμενο «καλάθι» των ψηφιακών αυτών υπηρεσιών μέσα από το οποίο θα επιλέξουν οι Δήμοι κάποιες υπηρεσίες, ακολουθήθηκε διαβούλευση επί τρίμηνο τόσο με όλα τα πανεπιστήμια της χώρας στα τμήματα πληροφορικής τους με σχετική επιστολή που στάλθηκε από την Επιτροπή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ , όσο και σε περίπου 25 Δήμους διαφορετικής φυσιογνωμίας, οι οποίοι κοινοποίησαν ανάγκες αλλά και καλές πρακτικές που είχαν.

http://www.myota.gr/, 18/11/2013