26 Ιουλ 2013

Η κατώτερη των περιστάσεων ΚΕΔΕ



Δράση για τα Βριλήσσια
«Απειλεί» την κυβέρνηση ότι θα εφαρμόσει η ίδια την …κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων!

Την τελευταία περίοδο, υπό το βάρος των συνεχών επιθέσεων της κυβέρνησης σε βάρος της αυτοδιοίκησης, μέρος των αιρετών, (με το μάτι στραμμένο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές), επιχειρεί να εμφανιστεί διαφοροποιούμενο από την κυβερνητική πολιτική, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό ή να επενδύσει σε μελλοντικά σχέδια. (π.χ. κίνηση των «5» για την κεντροαριστερά). Αλλά το χούι τελικά δεν κρύβεται!

Οι δήμαρχοι της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ του 2010, ως εκπρόσωποι του ίδιου πολιτικού συστήματος που οδήγησε την αυτοδιοίκηση στον Καλλικράτη και τη χώρα στο μνημόνιο, παρά τις επαναλαμβανόμενες διαπιστώσεις και γενικολογίες, μέσω κυρίως της ΚΕΔΕ, (παραγνωρίζοντας βεβαίως τις δικές τους ευθύνες), αδυνατούν στο τέλος να αλλάξουν, με ουσιαστικό τρόπο, στάση απέναντι στα πράγματα. 

Η κριτική της ΚΕΔΕ προς την κυβέρνηση είναι τόσο έκδηλα προσχηματική, που στο τέλος αποκαλύπτεται και ανυπόφορα προκλητική: Στο χθεσινό (24-7-2013) Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ το ανώτατο όργανο των αιρετών ανακοίνωσε ότι «δηλώνει τηνπλήρη αντίθεσή του στις απολύσεις εργαζομένων στους δήμους και στα οριζόντια μέτρα». Ωστόσο ταυτόχρονα δηλώνει «ότι είναι υπέρ της κινητικότητας και αξιολόγησης των εργαζομένων σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα χωρίς εξαιρέσεις, διότι η εδώ και ένα χρόνο αξιολόγηση των υπουργείων κάθε άλλο παρά αξιολόγηση ήταν. Καλεί δε την κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης και μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα και όχι αποσπασματικά μέτρα που στην ουσία είναι αντιμεταρρύθμιση. Επίσης ζητά από την κυβέρνηση να καταθέσει άμεσα στη Βουλή θεσμικό πλαίσιο για την αξιολόγηση». Και τέλος διατυπώνει την «απειλή» (!) ότι «σε περίπτωση που δε συμβεί αυτό, τότε οι δήμοι θα προχωρήσουν μόνοι τους τη διαδικασία αξιολόγησης, με βάση τα κριτήρια που υπάρχουν, έτσι ώστε μέχρι τέλος Οκτωβρίου, να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία»!

Με άλλα λόγια, οι δήμαρχοι «απειλούν» ότι αν δεν προχωρήσει η κυβέρνηση, τότε θα προχωρήσουν οι ίδιοι το έργο του κοινωνικού κανιβαλισμού, εκφράζοντας ταυτόχρονα … την αντίθεσή τους στις απολύσεις! Διαπιστώσεις, γενικολογίες και νωθρότητα την ώρα που η αυτοδιοίκηση καταρρέει! 

Και την ίδια στιγμή, στο χώρο των συνεδριάσεων κάθε δημοτικού συμβουλίου, (όπως και στα Βριλήσσια), οι απολυμένοι δημοτικοί υπάλληλοι περιμένουν κάποια βοήθεια από τους αιρετούς...