23 Ιαν 2013

Δ. Κερατσινίου: Στον εισαγγελέα σκάνδαλο με το δημοτικό ΚΕΚ



Απευθείας ανάθεση σε ιδιωτικό ΚΕΚ που δημιουργήθηκε την προηγουμένη και στην οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι συμμετέχουν συγγενείς αιρετών (!), ύψους 70.000 ευρώ (ενώ ο νόμος προβλέπει μέχρι 20.000 + ΦΠΑ), πληρωμή της εν λόγω εταιρείας πριν την υπογραφή της σύμβασης (!), κατάρτιση που ουδέποτε έγινε (!!): Αυτά και άλλα πολλά κατήγγειλαν πρώτα στη δημοτική αρχή και μετά στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά ο τ. δήμαρχος Κερατσινίου και νυν δημοτικός σύμβουλος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Παναγιώτης Μελάς και ο επικεφαλής της «Αναγέννησης» Ζαχαρίας Ζούπης.

Και όλα αυτά, την ώρα που οι δήμαρχοι φωνάζουν για διαφάνεια, και όλα αυτά την ώρα που δεν έχει ξεχαστεί η «λίστα των 105» νυν και πρώην αιρετών που ελέγχει το ΣΔΟΕ για μαύρο χρήμα.

Η υπόθεση αφορά στην απευθείας ανάθεση σύμβασης έργου για την επιμόρφωση των εργαζομένων στους παιδικούς, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ, από την «ΚΕΚ Κερατσινίου Α.Ε. – Α.Ε. ΟΤΑ» του Δήμου Κερατσινίου στην εταιρεία Transcendence IKE.

Αναλυτικότερα:

Το δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου – Δραπετσώνας ανέθεσε το έργο της κατάρτισης και επιμόρφωσης των εργαζομένων στους παιδικούς, ύψους 70.000 ευρώ, στη Δημοτική Επιχείρηση «ΚΕΚ Κερατσινίου Α.Ε. – Α.Ε. ΟΤΑ», η διεύθυνση της οποίας έχει τοποθετηθεί από τη νυν δημοτική αρχή του Λουκά Τζανή. Όλα καλά μέχρι εδώ. Ωστόσο, όπως κατήγγειλαν αρχικά στο διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρησης και κατόπιν στον εισαγγελέα ο τ. δήμαρχος Κερατσινίου και νυν δημοτικός σύμβουλος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Παναγιώτης Μελάς και ο επικεφαλής της «Αναγέννησης» Ζαχαρίας Ζούπης, η διοίκηση του ΚΕΚ -και προφανώς όχι εν αγνοία του δημάρχου που έχει και την πολιτική ευθύνη για τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος στο δήμο του- όχι μόνον δεν υλοποίησε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, να καταρτίσει δηλαδή τους εργαζομένους στους παιδικούς, αλλά αντιθέτως οπισθογράφησε την επιταγή του ΝΠΔΔ «Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας» και την παρέδωσε σε μια άλλη εταιρεία, ιδιωτική, την Transcendence IKE, χωρίς καν να έχει υπογραφεί κάποια Προγραμματική Σύμβαση.

Μάλιστα, η «συμφωνία» αυτή έγινε στις 29/11/12, μία ημέρα ακριβώς μετά τη δημιουργία της επίμαχης και άγνωστης στον επιχειρηματικό κλάδο Transcendence IKE!

Και εδώ είναι η πρώτη παρανομία από πλευράς της «ΚΕΚ Κερατσινίου Α.Ε. – Α.Ε. ΟΤΑ» αλλά και του δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας Λουκά Τζανή, η παράδοση εν λευκώ μιας επιταγής με λεφτά από τις τσέπες των δημοτών του, χωρίς προηγουμένως να έχει εγκριθεί σύμβαση από το δ.σ. της «ΚΕΚ Κερατσινίου Α.Ε. – Α.Ε. ΟΤΑ» και χωρίς να έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση.

Η δεύτερη παρανομία έγκειται στο ότι έγινε απευθείας ανάθεση ποσού 70.000 ευρώ, ενώ ο νόμος επιτρέπει την απευθείας ανάθεση έργου μέχρι το ποσό των 20.000 ευρώ.

H τρίτη είναι πως η εταιρεία Transcendence IKE -όπως κατήγγειλαν οι Π. Μελάς και Ζ. Ζούπης-ουδέποτε προχώρησε στην κατάρτιση εργαζομένων του δήμου στους παιδικούς σταθμούς, όπως προβλέπει η αρχικά ανάθεση του δ.σ. Κερατσινίου στο «ΚΕΚ Κερατσινίου Α.Ε. – Α.Ε. ΟΤΑ». Δηλαδή, το δημοτικό ΚΕΚ όχι μόνο δεν καταρτίζει τους εργαζόμενους όπως έχει τη δυνατότητα με βάση την ανάθεση του δ.σ. Κερατσινίου αλλά να αναθέτει παρανόμως το έργο σε μία νεοσύστατη εταιρεία η οποία εισπράττει τα χρήματα αλλά ουδέποτε υπογράφει σύμβαση με το δημοτικό ΚΕΚ και, κυρίως, ουδέποτε παρέχει τις υπηρεσίες για τις οποίες αμείβεται!!!

Κατόπιν εορτής, και αφού το θέμα είχε γίνει γνωστό στο δήμο και σηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων για τη διαφάνεια, η διοίκηση του «ΚΕΚ Κερατσινίου Α.Ε. – Α.Ε. ΟΤΑ» φέρνει την Προγραμματική Σύμβαση με τηνTranscendence IKE στο διοικητικό συμβούλιο της 14ης Ιανουαρίου 2013, ενάμιση μήνα δηλαδή μετά τη «συμφωνία».

Και ο δήμαρχος Λουκάς Τζανής; Ο δήμαρχος λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του δ.σ. και αφού έχει πληροφορηθεί ότι το θέμα θα τεθεί από την αντιπολίτευση στέλνει επιστολή στη διοίκηση του δημοτικού ΚΕΚ όπου όπου αναφέρει. επιχειρώντας να νίψει τας χείρας του, πως άκουσε φήμες ότι η διαδικασία ανάθεσης της κατάρτισης σε άλλη εταιρεία δεν έγινε με νόμιμο τρόπο και ερωτά το δ.σ. σχετικά με αυτό…

http://www.aftodioikisi.gr/, 22/1/2013