5 Νοε 2011

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ : Ξεκινά με δυο Ολυμπιακά «φιλέτα»

Με εντατικούς ρυθμούς ξεκινά και το μεγάλο ξεπούλημα της ακίνητης δημόσιας περιουσίας από την κυβέρνηση. Ειδικότερα, δύο από τα πιο γνωστά «φιλέτα» των εγκαταστάσεων που κατασκευάστηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και βρίσκονται στο Μαρούσι, συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των πρώτων ακινήτων που θα βγουν «στο σφυρί» από το Δημόσιο μέσα στο Δεκέμβρη, καθώς θεωρείται από την κυβέρνηση και την επιτροπή αποκρατικοποιήσεων πως οι διαδικασίες για κάτι τέτοιο είναι πιο ώριμες.
Πρόκειται για το Βασικό Κέντρο Τύπου των Αγώνων που στεγάζει υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, καθώς και το Διεθνές Κέντρο Τύπου, εκεί όπου λειτουργεί το εμπορικό κέντρο «Golden Ηall» του ομίλου «Lamda Development». Οι δύο εγκαταστάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, θα βγουν «στο σφυρί» με διαγωνισμό πιθανότατα και ως «ομάδα» ακινήτων προκειμένου, όπως ελπίζει η κυβέρνηση, να πιάσουν καλύτερη τιμή και να είναι πιο ...ελκυστικά για τον υποψήφιο επενδυτή.
Σημειώνουμε ότι στο Διεθνές Κέντρο Τύπου, εκτός από το χώρο όπου λειτουργεί το εμπορικό κέντρο της «Lamda» το υπόλοιπο 40% του κτιρίου προοριζόταν για χώρο του υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου να στεγάσει το μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων, προοπτική βέβαια που έχει εδώ και καιρό παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες.
Επιπλέον, ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι και η επιμήκυνση της περιόδου μίσθωσης του υπολοίπου κτιρίου για τη λειτουργία του «Golden Hall» από την «Lamda», η οποία μάλιστα είχε ζητήσει ήδη από το 2010 μείωση ενοικίου λόγω αλλαγής των συνθηκών!
Στα μέσα Δεκέμβρη αναμένεται να δημοσιοποιηθεί και η πρόσκληση ενδιαφέροντος για το ξεπούλημα του χώρου του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΝΕΑ» ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με τον υπουργό, η «Ελληνικό ΑΕ» προχωρά τα νομικά και χωροταξικά ζητήματα της έκτασης του Ελληνικού, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ετοιμάζει τη δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος με τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους του Δημοσίου και ο ίδιος, με εντολή του πρωθυπουργού, έχει αναλάβει τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων και υπουργείων.
Στο μεταξύ, κατατέθηκαν την Τρίτη οι Φάκελοι Δεσμευτικού Ενδιαφέροντος για το διαγωνισμό «αξιοποίησης» της Μαρίνας Βουλιαγμένης, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα. Φακέλους υπέβαλαν τα επιχειρηματικά σχήματα «Lamda Development SA» και «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ». Η επιτροπή του διαγωνισμού αποσφράγισε και εξετάζει τους υποφακέλους των δικαιολογητικών συμμετοχής, και εν συνεχεία θα αποσφραγίσει τους υποφακέλους των τεχνικών και οικονομικών προσφορών, ώστε να καταλήξει στην επιλογή του προσωρινού αναδόχου.

πηγή : Εφημερίδα "Ριζοσπάστης", 5/11/2011