Το ανάλγητο πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής παρουσίασε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δ. Ρέππας. Απ' αφορμή την κόντρα που εδώ και μερικούς μήνες έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ, λόγω των ενστάσεων της τελευταίας για προσλήψεις συμβασιούχων που έχουν γίνει, ο υπουργός ξεκαθάρισε με νούμερα και στοιχεία ότι η κυβέρνηση δεν έχει αφήσει και δεν θα αφήσει εργαζόμενο σε χλωρό κλαρί στο Δημόσιο.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Δ. Ρέππα: «Μέσα σε δύο χρόνια στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο απασχολούνται 200.000 λιγότεροι εργαζόμενοι απ' ό,τι το 2009. Το 2010 και το 2011 υπολογίστε ότι έχουμε περίπου 80.000 αποχωρήσεις με συνταξιοδότηση..., έχουμε παγώσει τις προσλήψεις περίπου 7.000 νέων, που έχουν επιτύχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και μεταφέρουμε το διορισμό τους σε μία επόμενη περίοδο... Οσον αφορά τώρα το έκτακτο προσωπικό, τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι το 2009 υπηρετούσαν στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο περίπου 120.000 απασχολούμενοι, 88.000 συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, 10.000 στους Οργανισμούς της Αυτοδιοίκησης και περίπου 22.000 ήταν όσοι συμμετείχαν στα προγράμματα Stage. Γνωρίζετε, τα προγράμματα αυτά έχουν σταματήσει πλέον με δική μας πρωτοβουλία και έχουμε περιορίσει δραστικά τον αριθμό των απασχολουμένων με μισθώσεις εργασίας ή μισθώσεις ορισμένου χρόνου. Η αλήθεια είναι ότι από τους 120.000 του 2009 κατεβήκαμε στους 74.500 το 2010 και το 2011 το έκτακτο προσωπικό έχει περιοριστεί ακόμη περισσότερο στους 34.800 εργαζόμενους».
Συμπυκνώνοντας την πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση στο Δημόσιο, ο υπουργός ανέφερε:
«Το κράτος θα πρέπει να γίνει σύγχρονο, ποιοτικό, να προσδιοριστούν οι επιτελικές και εκτελεστικές αρμοδιότητες και στο κεντρικό κράτος να παραμείνουν οι επιτελικές αρμοδιότητες».
Η δήλωσή του αυτή υποδηλώνει σαφέστατα πως στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίηση αρμοδιοτήτων του κράτους - δηλαδή των υπηρεσιών προς τις εργατικές λαϊκές οικογένειες - πράγμα που σημαίνει απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων, κέρδη για το κεφάλαιο που θα πάρει στα χέρια του αυτές τις αρμοδιότητες και καταλήστευση του εισοδήματος των εργαζομένων που θα υποχρεωθούν να πληρώνουν στους ιδιώτες αυτές τις υπηρεσίες, για τις οποίες όμως ήδη φορολογούνται.
πηγή : Εφημερίδα "Ριζοσπάστης", 15/10/2011