17 Οκτ 2011

Ανακοίνωση της "ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ"

ΜΕ ΜΑΤ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΙΔΙΩΤΩΝ

ΔΕΝ ΘΑ «ΦΡΕΝΑΡΟΥΝ» ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

16-10-2011


Η κυβέρνηση αποκομμένη από την κοινωνία και αδυνατώντας να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη για τις αντεργατικές επιλογές της, και αφού έπεσαν στο κενό οι συκοφαντίες, οι απειλές και οι εκβιασμοί εκ μέρους των κυβερνητικών στελεχών και υποτακτικών παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για άλλη μια φορά επέλεξε την καταστολή και απεργοσπαστικούς μηχανισμούς ιδιωτών με τη συνδρομή των ΜΑΤ για να σπάσει την απεργία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Το άνοιγμα της χωματερής στο ΧΥΤΑ Φυλής από τα ΜΑΤ σήμερα το πρωί δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα αφού οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζουν τον αγώνα με καθολική συμμετοχή στην απεργία και στις καταλήψεις ενώ πρωτοφανής είναι η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στις κινητοποιήσεις σε κάθε περιοχή. Η επιλογή της ανάθεσης σε ιδιωτικές εταιρείες της αποκομιδής των σκουπιδιών και η μεθόδευση της πλήρους ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας συναντά την αντίθεση όχι μόνο των εργαζόμενων στους Δήμους αλλά και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.
Για τη διευκόλυνση των ιδιωτικών εταιρειών η κυβέρνηση δεν δίστασε να δημιουργήσει με τη συνδρομή της αστυνομίας παράνομες χωματερές σε διάφορα σημεία της Αττικής. Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που αλλάζει δραματικά το τοπίο στη διαχείριση των απορριμμάτων προκειμένου να παραδώσει ανεξέλεγκτα την καθαριότητα σε ιδιώτες.
Καλούμε συνδικάτα, συλλογικότητες, κοινωνικά κινήματα, κινήματα γειτονιών να στηρίξουν έμπρακτα με τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις τον αγώνα των εργαζομένων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί πέρα από την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι που αποτελεί τμήμα της γενικευμένης βάρβαρης επίθεσης που δέχονται όλοι οι εργαζόμενοι από την κυβέρνηση και τη Τρόικα, η υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων αφορά ολόκληρη την κοινωνία.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν τη δική τους απάντηση με τη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις τις καταλήψεις και την 48ωρη Απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη απέναντι στη βάρβαρη αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης ακυρώνοντας τα σχέδια της κυβέρνησης και της Τρόικας μέχρι την τελική νίκη.