27 Ιουν 2011

«Προκάτ» λύση στο 16ο Δημοτικό

Την εγκατάσταση δύο προκάτ αιθουσών στο προαύλιο του 16ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στο Πάτημα εξετάζει η δημοτική αρχή του Χαλανδρίου ως ενδεχόμενη λύση στο πρόβλημα χωρητικότητας που έχει προκύψει στο εν λόγω σχολείο.

Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο ρεπορτάζ, αφενός ο συνεχώς αυξανόμενος πληθυσμός του Πατήματος, και αφετέρου το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σχολείο «προσελκύει» και μαθητές από τους Δήμους Γέρακα και Βριλησσίων, έχουν δημιουργήσει πρόβλημα χωρητικότητας, με αποτέλεσμα να μη γίνονται πλέον δεκτά πολλά παιδιά της περιοχής. Συγκεκριμένα, σε μια προσπάθεια να επιλύσει αυτό το πρόβλημα, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τους διευθυντές των ενδιαφερομένων σχολείων, αποφάσισαν, στις 23 Μαΐου, να μη γίνονται δεκτές στα δύο σχολεία οι αιτήσεις των παιδιών του Πατήματος που διαμένουν από την οδό Σητείας και κάτω (προς Αττική Οδό), αλλά να παραπέμπονται στα γειτονικά 5ο και 13ο Δημοτικά Σχολεία της Τούφας, όπου θα μεταφέρονται με ευθύνη του Δήμου, δηλαδή με δημοτικό μεταφορικό μέσο.
Στον αντίποδα αυτής της λύσης, η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Χαλανδρίου Αφροδίτη Χατζηγεωργίου εξετάζει το ενδεχόμενο της τοποθέτησης δύο αιθουσών στο προαύλιο του σχολείου, ώστε να μη χρειαστεί η μετακίνηση των μαθητών. Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτης Βάσιος, ήδη ο Δήμος υπέβαλε σχετικό αίτημα στον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ), ο οποίος απάντησε ότι υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες. «Υποβάλαμε αίτημα για αυτές και είμαστε σε συνεργασία με τον ΟΣΚ, ώστε να έρθουν αρμόδιοι υπάλληλοι στον χώρο του σχολείου, να εξετάσουν τη δυνατότητα αυτή».
Μέχρι τότε, οι μαθητές του Πατήματος θα γράφονται στα σχολεία της Τούφας, και εφόσον τελεσφορήσει η παραπάνω προσπάθεια, θα επιστρέψουν στο 16ο Σχολείο του Πατήματος.

της Αρετής Κοτσολάκου, http://www.amarysia.gr/, 27/6/2011