18 Μαρ 2011

Γουισκόνσιν vs. Ελλάδα. Ποιος έχει το...copyright;;!!

"Εικόνες ντροπής και στις ένδοξες ΗΠΑ από δημόσιους υπάλληλους με διαδηλώσεις και καταλήψεις !"
Κι εκεί το ίδια χάλια, με τους "διεφθαρμένους τεμπέληδες" - (φήμες ότι παρεισέφρησαν κι εκεί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ που είναι μεν λίγοι αλλά πηγαίνουν παντού)

Στην αρχή ...

Εικόνες ντροπής στο κοινοβούλιο του Γουισκόνσιν από την εισβολή δημοσίων υπαλλήλων και τα επεισόδια που ακολούθησαν.
Οι εισβολείς διαμαρτύρονται για τον νόμο που ψήφισε η ρεπουμπλικανική πλειοψηφία για την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι αν και δέχθηκαν μείωση 8% στους μισθούς, αρνήθηκαν την κατάργηση της δυνατότητας υπογραφής συλλογικών συμβάσεων.
Ο στόχος της κυβέρνησης του Ουισκόνσιν ήταν ακριβώς αυτός : η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και μέσω αυτού η αποδυνάμωση των συνδικάτων, πράγμα το οποίο στη συνέχεια θα επιφέρει με ευκολία την ακόμη μεγαλύτερη και ευκολότερη μείωση των μισθών και άλλων δικαιωμάτων.

Τι μας θυμίζει;
Μνημόνιο α λα αμερικανικά...

Η τοπική κυβέρνηση έχει ως δεδηλωμένο στόχο τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος των 3,6 δισ. δολαρίων κατά 90%, που προβλέπει μειώσεις τουλάχιστον 21.000 θέσεων εργασίας και περικοπές 1,25 δισ. δολ. στις επιδοτήσεις στα σχολεία και την τοπική αυτοδιοίκηση και στην ουσία αποδυναμώνει τα εργατικά συνδικάτα και καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις στο δημόσιο τομέα.
Και που αναδεικνύεται στη μεγαλύτερη σύγκρουση κυβέρνησης (έστω και τοπικής) με εργατικά συνδικάτα από το 1981, όταν ο τότε πρόεδρος Ρόναλντ Ρίγκαν απέλυσε τους απεργούς ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Και συνέχισαν ...

100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο 12/3 στο Καπιτώλιο στο Μάντισον, πρωτεύουσα της πολιτείας Ουισκόνσιν, εναντίον του νέου νόμου που πλήττει τα συνδικάτα και μειώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων στο δημόσιο- ο οποίος χαρακτηρίζεται ως η σοβαρότερη προκλήση που έχουν αντιμετωπίσει τα συνδικάτα στις ΗΠΑ τις τελευταίες δεκαετίες.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μάντισον Τζόελ ΝτιΣπέιν εκτίμησε ότι οι διαδηλωτές ήταν 85.000 ως 100.000, αριθμός που ενδέχεται να ξεπερνά το μέγεθος των κινητοποιήσεων στο Μάντισον στην διάρκεια του Πολέμου του Βιετνάμ. Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν και αγρότες με τρακτέρ, που έγιναν δεκτοί με επευφημίες από το πλήθος.
Επιγραφές με συνθήματα όπως "Προϋπολογισμός Ουόκερ = πόλεμος στους εργαζόμενους και στην μεσαία τάξη" και "ενωθείτε, στηρίξτε τις εργατικές οικογένειες" ήταν αναρτημένες στα αγροτικά μηχανήματα.
Ο νόμος που προώθησε ο νέος κυβερνήτης Σκοτ Ουόκερ εντάσσεται σε μια σειρά πρωτοβουλιών των Ρεπουμπλικάνων με στόχο να υποβαθμιστεί η ισχύς των συνδικάτων και να μειωθούν οι πολιτειακές δαπάνες σε όλη τη χώρα. Μεταξύ άλλων, αφαιρεί από τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα το δικαίωμα να διαπραγματεύονται συλλογικά συμβάσεις εργασίας.
Ρεπουμπλικάνοι προωθούν παρόμοιες ρυθμίσεις σε 36 ακόμη πολιτείες για να εξασθενίσουν τα συνδικάτα- μια από τις δυνάμεις που παραδοσιακά υποστηρίζουν και χρηματοδοτούν σε ένα βαθμό τους Δημοκρατικούς.
Αφιερωμένο σε όσους θεωρούν τους απανταχού δημόσιους υπάλληλους "βάρος και λίπος", εύκολους στόχους για να φορτώσουν οι κυβερνήσεις τις ευθύνες τις δικές τους και του συστήματος για την κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση.

ΜΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ;! απαπαπά......

Φωτογραφίες στο
http://blogs.sacbee.com/photos/2011/02/protest-continues-at-wisconsin.html