20 Ιαν 2012

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ



"κλικ" στην εικόνα

Πριν το Πάσχα (σύμφωνα με την δημοτική αρχή) το κέντρο του Χαλανδρίου θα παρκοθετηθεί - η περιοχή παρέμβασης στον παραπάνω χάρτη).

Η ζώνη 1 (πορτοκαλί χρωματισμός) (Ανδ. Παπανδρέου, Κολοκοτρώνη, 25ης Μαρτίου, Αριστοφάνους, Αφροδίτης, Παπάγου, Αγ. Παρασκευής, Αγ. Γεωργίου, Καραολή - Δημητρίου, Σωκράτους, Αριστοτέλους, Πατρ. Γρηγορίου Ε' (μετά την Γυφτοπούλου), Γκίνη, Κανατσούλη, Ζαλοκώστα, Παράσχου, Φιλ. Λίτσα) θα διαθέτει χώρο στάθμευσης μόνο για επισκέπτες του κέντρου έναντι αντιτίτιμου 1 ευρώ την ώρα (με ελάχιστη χρέωση 1/2 ώρα) όπου θα χωροθετηθούν 545 θέσεις στάθμευσης. ΣΤΗΝ ΖΩΝΗ ΑΥΤΗ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΘΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΟΥΝ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΝΗ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ)

Η ζώνη 2 (περιοχή περικλυόμενη από την διακεκομμένη μπλε γραμμή) θα παρέχει την δυνατότητα ελεύθερης στάθμευσης στους μόνιμους κατοίκους του κέντρου σε 975 χωροθετημένες θέσεις ΜΕ ΚΑΡΤΑ σύμφωνα με τον κανονισμό που έχουμε στα χέρια μας και ο οποίος δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα. (Θα απαγορεύεται η στάθμευση σε με κατοίκους του κέντρου).

Το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης θα λειτουργεί:

ΤΡΙΤΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9.00 - 21.00

ΣΑΒΒΑΤΟ - ΔΕΥΤΕΡΑ 9.00 - 15.00

ΚΥΡΙΑΚΗ - ΑΡΓΙΕΣ Ελεύθερη Στάθμευση

Η καταβολή του αντίτιμου θα γίνετι σε πρώτη φάση με κάρτα στάθμευσης (δεν αποκλείεται να χρησιοποιηθούν και άλλοι τρόποι όπως πχ SMS ή άλλοι)

Για τα δίκυκλα προβλέονται ειδικοί χώροι στάθμευσης (μπλε συνεχής γραμμή).

Ο μέγιστος χρόνος στάθμευσης στη ζώνη 1 ορίστηκε 3 ώρες. (Τώρα αυτό πώς θα εξασφαλιστεί είναι το μεγάλο ερώτημα).

Την εφαρμογή και τον έλεγχο του συστήματος θα αναλάβει η δημοτική αστυνομία.

Τα πρόστιμα στους παραβάτες θα είναι:

Για τις παρκοθετημένες θέσεις στην ζωνη 1: 20 ευρώ ενώ για τισχύουν τα πρόστιμα του ΚΟΚ για τις παραβάσεις στις θέσεις απαγόρεσυης στάθμευσης. (80 ευρώ).

"στην Πλατεία", http://stinplatia.blogspot.com/, 20/1/2012