12 Δεκ 2011

«Στον αέρα» βρίσκονται χιλιάδες κλήσεις που έχει «κόψει» η Δημοτική Αστυνομία επί δημαρχίας Καμίνη...

Απίστευτο κι όμως αληθινό... «Στον αέρα» βρίσκονται χιλιάδες κλήσεις που έχει «κόψει» η Δημοτική Αστυνομία επί δημαρχίας Καμίνη, με αποτέλεσμα να τινάζεται στον αέρα ο προϋπολογισμός του Δήμου Αθηναίων. Ένα από τα τελευταία, δηλαδή, οικονομικά «προπύργια», για να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις που έχει ο Δήμος Αθηναίων απέναντι στους δημότες του. Η αποκάλυψη ότι οι κλήσεις από την ημερομηνία της υπογραφής της επέκτασης της σύμβασης της ελεγχόμενης στάθμευσης δεν είναι νόμιμες έγινε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Πέμπτης από τον Νικήτα Κακλαμάνη, υποχρεώνοντας τον Γιώργο Καμίνη να πάρει πίσω άρον άρον το θέμα ανανέωσης της σύμβασης με την εταιρεία που εκδίδει τις κάρτες της ελεγχόμενης στάθμευσης, ενώ την ίδια ώρα ο αντιδήμαρχος Τάσος Αβραντίνης που είχε πρωτοφέρει το ζήτημα στη συνεδρίαση, «τραβούσε τα μαλλιά» του. Τι ακριβώς είχαν κάνει οι «εγκέφαλοι» του Καμίνη, προκειμένου να ενεργοποιήσουν άμεσα την παραπάνω σύμβαση και να εισπράττουν έτσι «ζεστό χρήμα» μέσω των κλήσεων;
Πολύ απλά... προσπέρασαν το Ελεγκτικό Συνέδριο, από το οποίο απαιτείτο έγκριση της επέκτασης της σύμβασης, και την κατέθεσαν όταν, πλέον, την είχαν υπογράψει! Τα αποτελέσματα ήταν το Ελεγκτικό Συνέδριο να τη γυρίσει πίσω και ουσιαστικά να κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα το ταμείο του δήμου. Ο λόγος; Οι χιλιάδες κλήσεις που είχαν «κοπεί» στους δημότες της Αθήνας δεν έχουν ισχύ, ενώ όποιος έχει πληρώσει μπορεί να ζητήσει πίσω τα χρήματά του από τον Δήμο Αθηναίων!
Χαρακτηριστικό της δύσκολης θέσης στην οποία βρέθηκε ο Γ. Καμίνης είναι ότι, αν και έφερε το θέμα προς ψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο ως «κατεπείγον» και το πέρασε από την πλειοψηφία, στη συνέχεια, μετά την αποκάλυψη Κακλαμάνη, υποχρεώθηκε να το «μαζέψει», παραδεχόμενος μάλιστα ότι ήταν λάθος οι νομικοί χειρισμοί που έγιναν στην υπόθεση!

πηγή : Εφημερίδα "Το Παρόν", 11/12/2011