12 Δεκ 2011

Όλα τα ξεπλένει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

Νομιμοποίησε την παράνομη εκλογή ως ακαδημαϊκού του κ. Χ. Ρούσσου...

Ευοδώθηκαν οι πιέσεις που είχαν ασκηθεί προς κάθε πλευρά από γνωστούς μεγαλόσχημους, που τρέχουν στα Μέγαρα...

Αποτελεί κοινό τόπο ότι σοβαρά νομοσχέδια ψηφίζονται από θερινά τμήματα της Βουλής δεδομένου ότι οι αντιδράσεις, λόγω των θερινών διακοπών, είναι μειωμένες έως ελάχιστες.
Κι έτσι πολλές ύποπτες ρυθμίσεις περνάνε στα μουλωχτά. Κάτι ανάλογο συμβαίνει με τις αποφάσεις ή γνωμοδοτήσεις των θερινών τμημάτων των ανωτάτων δικαστηρίων. Κατά καιρούς έχουν σχολιαστεί δυσμενώς π.χ. εγκρίσεις ΠΔ που επεξεργάστηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας ως και αποφάσεις των θερινών τμημάτων του. Το πρόβλημα αυτό γίνεται οξύτερο με όχι σπανίως αμφισβητούμενες γνωμοδοτήσεις των θερινών τμημάτων διακοπών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Τα ερωτήματα εκ μέρους της διοίκησης προς το ΝΣΚ είναι συχνά έτσι διατυπωμένα, ώστε να δίδεται η επιθυμητή γνωμοδότηση που γίνεται... τροχάδην αποδεκτή! Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η υπʼ αριθ. 361/30.8.11 γνωμοδότηση του θερινού τμήματος Β2 του ΝΣΚ σε ερώτημα της υπουργού Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, με εισηγητή τον σύμβουλο Η. Ψώνη, που αφορούσε την κατάφωρα παράνομη εκλογή ως ακαδημαϊκού του κ. Χ. Ρούσσου.
Το «Π» έχει κατʼ επανάληψη ασχοληθεί με τις παρανομίες που έγιναν. Θυμίζουμε τις σοβαρότατες καταγγελίες των 11 ακαδημαϊκών που είχαν αποχωρήσει διαμαρτυρόμενοι από τη συνεδρίαση της εκλογής. Ανέμεναν ότι η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου θα προχωρούσε στον κατά το Σύνταγμα έλεγχο νομιμότητος της εκλογής, αλλά η υπουργός, με τη βοήθεια του συμβούλου Η. Ψώνη, προτίμησε να στείλει στο ΝΣΚ ένα τέτοιο ερώτημα. Μια επιλογή που ήταν εκ των προτέρων βέβαιο ότι θα έστελνε την υπόθεση στο αρχείο. Άλλωστε ήταν γνωστές οι πιέσεις θεσμικών και εξωθεσμικών παραγόντων. Και μάλιστα τεράστιες και ασφυκτικές...
Η πρωτόγνωρη αυτή γνωμοδότηση διευκόλυνε την υπουργό να διορίσει τελικά τον κ. Χ. Ρούσσο, ο οποίος εκλέχθηκε με καθʼ όλα παράνομο τρόπο που μεθοδεύτηκε καλοκαιριάτικα μάλιστα, όταν η Ακαδημία είναι σε διακοπές – δεν τρελάθηκαν οι 11 ακαδημαϊκοί και βγήκαν εγγράφως να καταγγείλουν αυτές τις μεθοδεύσεις: Θα αναλύσουμε διεξοδικά στα επόμενα φύλλα την απόφαση γιατί περιέχει πολλά μαργαριτάρια και προσφέρει τις αποδείξεις για το πώς οι υπουργοί καλύπτουν τις παρανομίες των Ανωτάτων Πνευματικών Ιδρυμάτων.
Που επιτρέποντας τέτοιες «κομπίνες» απαξιώνονται... ιδίοις χερσί στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

πηγή : Εφημερίδα "Το Παρόν", 11/12/2011