12 Οκτ 2011

Υπουργικό «τραπέζι» 750€ σε τροϊκανούς

Μπορεί οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γ. Παπανδρέου να έχουν καταδικάσει στην πείνα τον ελληνικό λαό, αλλά οι ίδιοι συνεχίζουν να τρώνε με «χρυσά κουτάλια», προσπαθώντας μάλιστα να... εθίσουν και την τρόικα σε ανάλογη συμπεριφορά.
Μόνο που οι δανειστές αποδείχθηκαν μαρτυριάρηδες και το αποτέλεσμα είναι να έχει διασυρθεί για άλλη μια φορά η χώρα μας στο εξωτερικό. Και στην κυβέρνηση αναζητούν τον... κουβαρντά υπουργό, που με χρήματα των δεινά φορολογούμενων Ελλήνων «τραπέζωσε» τους τροϊκανούς με έναν λογαριασμό 750 + 50 ευρώ!
Την αποκάλυψη έκανε στην ηλεκτρονική της έκδοση η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» σε ρεπορτάζ που τιτλοφορείται «Τα παιδιά μας στην Αθήνα» και περιγράφει την απίστευτη δουλικότητα του υπουργού. Το όνομά του δεν αποκαλύπτεται, αλλά κάνει... νιάου νιάου στα κεραμίδια η πηγή της εφημερίδας, καθώς στο ίδιο δημοσίευμα καταγράφονται δηλώσεις του εκπρόσωπου του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν.
Σύμφωνα με τη «Welt», το περιστατικό σημειώθηκε στην αρχή της... καριέρας των τροϊκανών στην Ελλάδα:
«Οι τρεις ανώτεροι αξιωματούχοι είχαν πάει για φαγητό με ένα μέλος της ελληνικής κυβέρνησης. Ηταν πολύ γενναιόδωρος. Ο λογαριασμός έφτασε τα 750 ευρώ. Ο υπουργός άφησε φιλοδώρημα 50 ευρώ και ζήτησε να του σταλεί στο γραφείο του ο λογαριασμός».
Τα καλόπαιδα της τρόικας στενοχωρήθηκαν (προφανώς εκ των υστέρων, γιατί, αν διαφωνούσαν, δεν θα πήγαιναν) και για να τιμωρήσουν τον υπουργό αποφάσισαν «να μην ξαναβγούν με αυτόν τον άνθρωπο».
Για να μας δείξουν δε πόσο λιτοδίαιτα είναι τα δικά τους παιδιά, παρουσίασαν την εκδοχή ότι για φαγητό στο εστιατόριο «Κεντρικό» ξοδεύουν 40 ευρώ! Πάντως, όταν προ μηνών τούς εντόπισε η «δημοκρατία» στην ταβέρνα «Καραβίτης», καλεσμένοι των Παπακωνσταντίνου - Σαχινίδη, είχαν πάρει... φωτιά τα πιρούνια τους και εξαφάνιζαν σε χρόνο ρεκόρ τα παϊδάκια, τις πατάτες, τα κεφτεδάκια, το τζατζικάκι και τις σαλάτες.

του Νίκου Ελευθερόγλου, από την εφημερίδα "Δημοκρατία", 12/10/2011