29 Αυγ 2011

Ολημερίς τη χτίζανε...

Με καθυστερήσεις, αλλά και επέκταση των εργασιών σε μεγαλύτερη κλίμακα από τα αρχικά προβλεπόμενα, προχωρούν τα έργα στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου.
Σημειώνεται ότι αν και τα επίσημα εγκαίνια του έργου ανάπλασης της πλατείας, προϋπολογισμού 3.153.500 ευρώ, έγιναν στα τέλη του 2010, έκτοτε όμως η πλατεία έχει σκαφτεί άλλες δύο φορές!
Την πρώτη φορά, πριν από περίπου δύο μήνες, εκτελέστηκαν εργασίες εγκατάστασης από τη ΔΕΗ υπόγειου υποσταθμού, απαραίτητου για την ενίσχυση της ομαλής ηλεκτροδότησης της περιοχής του εμπορικού κέντρου.
Τώρα, εργασίες εκτελούνται ξανά και μάλιστα σε μεγαλύτερη έκταση, προκειμένου να περαστούν οι απαραίτητες καλωδιώσεις για τη σύνδεση του υποσταθμού με το υπόλοιπο δίκτυο.
Μάλιστα, οι πρώτες εργασίες αποκατάστασης που έγιναν από τη ΔΕΗ κρίθηκαν από τον Δήμο πρόχειρες, με αποτέλεσμα να ξηλωθούν αυτά τα τμήματα και η δημόσια επιχείρηση να προβεί σε νέες εργασίες αποκατάστσσης.

«Παρεκκλίσεις από τα αρχικά προβλεπόμενα»

Οι καθυστερήσεις έφεραν και πάλι το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Συγκεκριμένα, το ζήτημα έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Πέτρος Αναστασιάδης:
«Γιατί υπάρχουν καθυστερήσεις στην εκτέλεση των εργασιών; Γιατί δεν τηρείται η δέσμευση της διοίκησης για εκτέλεση εργασιών μόνο τα Σαββατοκύριακα, ενώ αυτές γίνονται και τις καθημερινές;», ρώτησε χαρακτηριστικά ο Π. Αναστασιάδης, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της έκτασης των εργασιών, καθώς όπως είπε τα τμήματα που σκάβονται είναι μεγαλύτερα από τα προβλεπόμενα, διερωτώμενος εάν «υπάρχει επίβλεψη από τον Δήμο».

«Ολοκλήρωση εντός του Αυγούστου»

Απάντηση στα παραπάνω ανέλαβε να δώσει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτης Βάσιος, ο οποίος υποστήριξε ότι ναι μεν οι εκσκαφές γίνονται Σαββατοκύριακα, ωστόσο οι εργασίες αποκατάστασης αναγκαστικά γίνονται μέσα στην εβδομάδα.
Αναφορικά με την έκταση των έργων, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι όντως τα τμήματα που σκάβονται είναι μεγαλύτερα από τα προβλεπόμενα, κάτι το οποίο, όπως είπε, διαπίστωσε η Τεχνική Υπηρεσία σε έλεγχό της. «Κατόπιν αυτού η ΔΕΗ δεσμεύτηκε για την αποκατάσταση όλων των σκαμμένων τμημάτων, με νέα μάλιστα υλικά», εξήγησε ο Π. Βάσιος.
Τέλος, για την καθυστέρηση υλοποίησης των εργασιών, ο αντιδήμαρχος σημείωσε ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του Αυγούστου.

Ράβε - ξήλωνε και στην αποκατάσταση!

Ωστόσο, θέση στο θέμα πήρε και ο δήμαρχος Γιώργος Κουράσης, ο οποίος παραδέχτηκε την «ανησυχία» της διοίκησης μήπως η παρέμβαση της ΔΕΗ σε ένα έργο το οποίο ολοκληρώθηκε μόλις πριν λίγους μήνες, δημιουργήσει μια εικόνα «προχειρότητας και πασαλείμματος».
Μάλιστα, ο ίδιος ενημέρωσε το Σώμα ότι τα πρώτα έργα αποκατάστασης της ΔΕΗ που πραγματοποιήθηκαν ήταν πράγματι πρόχειρα, με αποτέλεσμα, όπως είπε, να δημιουργηθεί κλίμα έντασης ανάμεσα στους δύο φορείς, αφού ο Δήμος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραλάβει το έργο.
Κατόπιν αυτού, η ΔΕΗ ξήλωσε και πάλι τα αποκατεστημένα κομμάτια και προχώρησε σε νέες εργασίες αποκατάστασης!
«Είναι και αυτή μια από τις αιτίες που ξεφεύγουμε από το χρονοδιάγραμμά μας», εξήγησε ο Γ. Κουράσης, υπογραμμίζοντας όμως ότι η διοίκηση θα διασφαλίσει στο ακέραιο τη σωστή αποκατάσταση του έργου.

πηγή : http://www.amarysia.gr/, 29/8/2011