16 Ιουν 2011

Η ΓΣΕΕ ψάχνει το επόμενο βήμα

Με το βλέμμα στραμμένο στις πολιτικές εξελίξεις και την πορεία επικύρωσης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου, τα συνδικάτα οργανώνουν τις επόμενες κινήσεις.
Μετά τη χθεσινή μεγαλειώδη κινητοποίηση (24ωρη γενική απεργία), η οποία -σε συνδυασμό με το κίνημα των «αγανακτισμένων»- εν πολλοίς επιτάχυνε και τις πολιτικές διεργασίες, συνεδριάζει αύριο η ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ, προκειμένου να καταρτίσει τα επόμενα βήματα των συνδικάτων. Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται να δοθεί εξουσιοδότηση στην Εκτελεστική Επιτροπή, προκειμένου να προσδιορίσει αυτή την ημερομηνία της νέας απεργιακής κινητοποίησης, αναλόγως των εξελίξεων κατά τις επόμενες ημέρες.
Σε συνάρτηση πάντα με την εκποίηση του δημόσιου πλούτου, τις νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τη φοροεπιδρομή στα εισοδήματα των εργαζομένων, την επικύρωση του Μεσοπρόθεσμου και τους εκτελεστικούς αυτού νόμους (που θα έρθουν στη Βουλή στις αρχές Ιουλίου).
«Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους θα συνεχίσουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις ενάντια στις επιταγές των τροϊκανών για ακόμη περισσότερες περικοπές και ανατροπές βασικών και θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ. Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν όσο συνεχίζεται αυτή η κυβερνητική πολιτική, που ικανοποιεί «αποκλειστικά τις απαιτήσεις των δανειστών, των κερδοσκόπων, των τραπεζιτών και των εργοδοτών, αδιαφορώντας πλήρως για τις κοινωνικές επιπτώσεις και τα αδιέξοδα στην οικονομία».
Για τον καθορισμό της περαιτέρω δράσης, η ΓΣΕΕ συγκαλεί για την Παρασκευή στις 10 π.μ. συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησης.

του Χρήστου Μέγα, από την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", 16/6/2011