8 Απρ 2010

Κλειστές σήμερα οι υπηρεσίες των Δήμων της Αττικής

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερεα Πέμπτη οι υπηρεσίες των Δήμων της Αττικής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την περικοπή της τακτικής επιχορήγησης του Κράτους που αφορά στη μισθοδοσία των εργαζομένων.
Οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων θα παραμείνουν κλειστές, πλην της υπηρεσίας καθαριότητας, οι οικονομικοί πόροι της οποίας προέρχονται από τα χρήματα των δημοτών.
Στην κινητοποίηση δεν συμμετέχει ο Δήμος Πειραιά.
Ο Δήμος Αθηναίων -όπως τονίζει με ανακοίνωσή του- στέκεται αλληλέγγυος στον αγώνα των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο δικαίωμα της δουλειάς και απέναντι στην όποια προσπάθεια απαξίωσης των ΟΤΑ.
Ενώνει τη φωνή του με τους άλλους Δήμους της Αττικής και καλεί τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος την Πέμπτη στις 11.45.
Επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, το Σωματείο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα πραγματοποιήσει στα γραφεία της ΤΕΔΚΝΑ, στις 11 το πρωί, παράσταση διαμαρτυρίας για τη μείωση του εισοδήματός τους, μετά τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

H ΠΟΕ-ΟΤΑ ανακοίνωσε επίσης:

* Προκήρυξη στάσης εργασίας τις τέσσερις τελευταίες ώρες του ωραρίου (11.00 - 15.00) την Τετάρτη, 14 Απριλίου.
* Να οριστεί η Πέμπτη, 22 Απριλίου ημέρα συμβολικής κατάληψης των δημαρχείων των πρωτευουσών των Νομών και των ΟΤΑ των μεγάλων αστικών κέντρων (Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλος, Πάτρα κ.α.).
* Η συμβολική κατάληψη θα διαρκέσει δύο ώρες (10.00 - 12.00), προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για τις επιπτώσεις των μέτρων στο εισόδημα των εργαζομένων.
* Να προγραμματιστούν, με ευθύνη της Εκτελεστικής Επιτροπής, συμβολικές καταλήψεις δημόσιων κτηρίων (Υπουργείων κ.λπ.) για να προβληθεί η αντίθεση στην πολιτική της κυβέρνησης.

Στη Θεσσαλονίκη μόνο οι υπηρεσίες του Δήμου, που ασχολούνται με κρατικές αρμοδιότητες, δεν θα λειτουργήσουν την Πέμπτη, ενώ υπόλοιπες θα λειτουργήσουν κανονικά, δήλωσε ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Επιστολή Ραγκούση

Επιστολή στον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ, δήμαρχο Αθηναίων, Νικ.Κακλαμάνη, για τη χρηματοδότηση των ΟΤΑ, απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.
Στην επιστολή επισυνάπτεται και επιστολή του υπουργού Οικονομικών, Γ.Παπακωνσταντίνου, προς τον υπουργό Εσωτερικών , στην οποία αναφέρεται πως η χρηματοδότηση των ΟΤΑ θα ακολουθήσει τα προβλεπόμενα στον προϋπολογισμό και στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
πηγή : Εφημερίδα "Το Βήμα", 8/4/2010