3 Σεπ 2018

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-AΣΕΠ-3Κ/2018: Στα… παράβολα «κολλάει» ο «έλεγχος ουσίας» -Προς ακύρωση 2.500 αιτήσεις

Σημαντικές δυσκολίες στην επίτευξη του στόχου για την ολοκλήρωση του ελέγχου των 128.851 αιτήσεων της προκήρυξης 3Κ/2018 στις 30 Νοεμβρίου 2018, αντιμετωπίζει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το ΑΣΕΠ.

Μετά τον έλεγχο στις ενστάσεις, στη διαδικασία πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, τις αυξημένες λόγω καλοκαιριού, χιλιάδες εποχικές προσλήψεις αλλά και τη διεξαγωγή του γραπτού διαγωνισμού για την προκήρυξη 1Γ/2017 του ΑΣΕΠ για 588 μόνιμες θέσεις στην ΑΑΔΕ, νέο «εμπόδιο» είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο μεγάλος αριθμός αιτήσεων που βαίνει προς ακύρωση με βάση τον τυπικό και, κυρίως, τον έλεγχο παραβόλων που έχουν ολοκληρωθεί.
Πρόκειται για σχεδόν 2.500 αιτήσεις, οι οποίες κανονικά πρέπει να ακυρωθούν, καθώς είτε δεν έχουν καθόλου το παράβολο των 3 ευρώ είτε, σε πολλές περιπτώσεις, περισσότερες από μία έχουν τον ίδιο αριθμό παραβόλου! Δηλαδή, από τον έλεγχο προκύπτει ότι πολλοί υποψήφιοι (ελλείψει χρημάτων;) φαίνεται ότι κατέθεσαν το ίδιο παράβολο με άλλους που ανήκουν στο συγγενικό ή φιλικό τους περιβάλλον.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι συγκεκριμένες αιτήσεις πρέπει να επανελεγχθούν και μέσω taxisnet, και, πιθανότατα, να αντιμετωπιστούν με επιείκεια, ώστε καμία αίτηση υποψηφίου να μην ακυρωθεί χωρίς να διπλοτσεκαριστεί. Πρόκειται για μία διαδικασία στην οποία πρέπει να διαθέσει τους περιορισμένους ανθρώπινους πόρους του, το ΑΣΕΠ, την ώρα που ακόμη δεν έχει ξεκινήσει ο λεγόμενος έλεγχος ουσίας.

Την ίδια, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, θα «τρέχουν» παράλληλα και άλλες προκηρύξεις αλλά και οι διαδικασίες επιλογής των Γενικών Γραμματέων αλλά και των Γενικών Διευθυντών των υπουργείων, με τη Διοίκηση του ΑΣΕΠ να καλείται να λάβει άμεσα τις αποφάσεις της προκειμένου να υπερβεί το χρονικό όριο που έχει τεθεί για την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι εφόσον δεν έχουν εκδοθεί έως 30 Νοεμβρίου οι οριστικοί πίνακες, τότε, καθώς λήγουν οι οκτάμηνες συμβάσεις των εργαζόμενων στην καθαριότητα των δήμων που έχουν διοριστεί με τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ (ανακοινώθηκαν στις 31 Μαρτίου), οι υπηρεσίες θα μείνουν «γυμνές» και οι πόλεις θα κινδυνεύουν να κάνουν Χριστούγεννα με σκουπίδια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: