Την Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018 το μεσημέρι αποστέλλεται στο Υπουργείο Εσωτερικών το Σχέδιο της ΣΣΕ από την ΠΟΕ-ΟΤΑ στους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου για υπογραφή.
Η οποία στο αρ. 11 παραπέμπει στο παράρτημα 3, το οποίο ουδέποτε τέθηκε κατά την διαπραγμάτευση και αφορά τους όρους αμοιβής και λειτουργίας των Μουσικών της Τ.Α. Α’ Βαθμού, χωρίς όμως το άρθρο 4.
Την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018 ώρα 10:15 π.μ. στέλνουμε το Σχέδιο της ΠΟΠ-ΟΤΑ στους ίδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και στο αρ 11 κάνουμε μνεία του Ν.4483 /2017 αρ.103 και δεν αποδεχόμαστε το παράρτημα 3 το οποίο προτείνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Στις 11:00π.μ. μιλάμε με υπηρεσιακό παράγοντα που διαπραγματεύεται την υπογραφή της ΣΣΕ, κάνουμε δυο μικρές διορθώσεις και εμμένουμε στο άρθρο 11 όπως έχει διατυπωθεί.
Στις 12:30 μ.μ. βρισκόμαστε στο Υπουργείο, μας βλέπουν-μιλάμε και κανείς δεν μας ενημερώνει για κάποιο πρόβλημα.
Στην συνέχεια υπογράφεται από την ΠΟΕ-ΟΤΑ η ΣΣΕ και στις 15:00μ.μ. αρχίζει η δική μας συνάντηση όπου από την πρώτη στιγμή οι υπηρεσιακοί παράγοντες είναι κάθετα αντίθετοι για την μνεία του Ν.4483/2017 άρθρο 103 και μάλιστα ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει μνεία σε αυτή την ΣΣΕ γιατί έτσι και αλλιώς ο Νόμος ισχύει.
Εμείς δηλώνουμε ότι το παράρτημα 3 δεν το αποδεχόμαστε πρώτον γιατί δεν τέθηκε στην διαπραγμάτευση και δεύτερον γιατί είναι καταστροφή για τον κλάδο των Μουσικών αφού περιλαμβάνει αρνητικές θέσεις για τους εργαζόμενους.
Οι υπερεσιακοί παράγοντες προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο και εμμένουν απόλυτα στην άρνησή τους για μνεία στον Νόμο 4483/2017 και εμείς αρνούμαστε να υπογράψουμε και αποχωρούμε.
Δεν μας ειπώθηκε ούτε για μια στιγμή ότι στο περίφημο παράρτημα γίνεται μνεία του άρθρου 4 του Νόμου 4483/2017 στο αρ.103 το οποίο μέχρι εκείνη την στιγμή δεν έχει μπει στην ΣΣΕ.
Πότε λοιπόν προστέθηκε το άρθρο 4 και πως είναι δυνατόν στο παράρτημα να αναφέρονται οι όροι λειτουργίας και αμοιβής των Μουσικών και να προστίθεται το άρθρο 103 του Νόμου 4483/2017, το οποίο είναι αντίθετο σε όσα αναφέρονται στο παράρτημα 3, τι ισχύει τελικά αφού είναι εκ διαμέτρου αντίθετο και το ένα ακυρώνει το άλλο σύμφωνα με το Π.Δ.462/1993, για τους όρους λειτουργίας και αμοιβής των Μουσικών ενώ σε εμάς ήταν κάθετα αντίθετοι.
Και ξαναρωτάμε πότε λοιπόν προστέθηκε το άρθρο 4;
Οι ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν.
Και εμείς αυτό θα πράξουμε!!!
Τέλος δεν θα επιτρέψουμε παιχνιδάκια κατά των εργαζομένων από όπου και αν γίνονται. Η ΠΟΠ-ΟΤΑ θα παραμείνει θεματοφύλακας των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Καλούμε τον Υπουργό άμεσα να διερευνήσει τι ακριβώς έγινε την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018 και να λάβει τα ανάλογα μέτρα.
Επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας.»