8 Αυγ 2018

Δήμος Αιγιαλείας: Για συνδικαλιστική δίωξη καταγγέλλει τον Δήμαρχο το Σωματείο

ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Επιμένει στην παραπομπή της προέδρου του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων δήμου Αιγιαλείας Μαρίας Κοντεσοπούλου, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος με την Εκτελεστική Επιτροπή του δήμου να συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 8 Αυγούστου, στις 19.00, ως συλλογικό πειθαρχικό όργανο. Από το Σωματείο καλούνται τα μέλη του αλλά και όλοι όσοι διεκδικούν το δίκαιο των εργαζομένων, σε έκτακτη ανοιχτή γενική συνέλευση, αύριο μία ώρα πριν, στην είσοδο του Δημαρχείου.
Σε ανοιχτή επιστολή της, η διοίκηση του Σωματείου αναφέρει ότι ΄΄ο δήμαρχος κρατούσε στο συρτάρι του ένα από τα έγγραφα του Σωματείου μας, στο οποίο τον ενημερώναμε για τα λάθη και τις παραλείψεις ορισμένων τμημάτων και ιδιαίτερα του τμήματος προσωπικού σε ότι αφορά την εφαρμογή και την υλοποίηση της συλλογική μας σύμβαση, την παροχή μέσων ατομικής προστασίας, εμβόλια, πληρωμή συμβασιούχων, υπερωριών ,προσλήψεις προσωπικού στα εξωτερικά συνεργεία της καθαριότητας , του πρασίνου και της τεχνικής υπηρεσίας κ.ά.΄΄.

Απόφαση για προμήθεια μέσων προστασίας

Παράλληλα,κάνει γνωστό πως μετά από τις πιέσεις τους και μετά από δύο χρόνια, ο δήμαρχος πήρε απόφαση για να προβεί σε προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας. ΄΄Αναμένουμε για τα εμβόλια και τον ιατρό εργασίας. Συνάδελφοι οι αγώνες μας δικαιώνονται και συνεχίζουμε΄΄, σημειώνει ακόμη το Σωματείο.
Μέσω της ανοιχτής επιστολής, ενημερώνει τον δήμαρχο για τα εξής: ΄΄Ό,τι και να κάνει εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε δυναμικά, όσο και αν τον ενοχλεί αυτό, για την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων του Δήμου μας και την ομαλή λειτουργία του΄΄.
Το Σωματείο καταλήγει ως εξής; ΄΄Καλούμε λοιπόν όχι μόνο τα μέλη μας αλλά και όσους και όσες αγωνίζονται και διεκδικούν για το δίκαιο των εργαζομένων σε Έκτακτη Ανοιχτή Γενική Συνέλευση στις 8 Αυγούστου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00 στην είσοδο του Δημαρχείου για να καταγγείλουμε και να καταδικάσουμε με μια φωνή το Δήμαρχο Αιγιαλείας και όποιον Αντιδήμαρχο θελήσει να προβεί σε φίμωση του Σωματείου μας και τιμωρία της συνδικαλιστικής δράσης. Να καταγγείλουμε την «σκευωρία» που έχει κατασκευάσει εναντίον της Προέδρου μας για δήθεν πειθαρχικά αδικήματα και να σταματήσουμε την συνδικαλιστική της δίωξη΄΄.