17 Αυγ 2018

ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Παράνομη η ανάθεση για ΟΕΥ του Δήμου

Το 7ο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου κήρυξε παράνομη την ανάθεση σε ιδιώτη παροχής υπηρεσιών υποστήριξης και ανάπτυξης νέου Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας Δήμου καθώς όπως θεώρησε οι υπηρεσίες αυτές εμπίπτουν στα καθήκοντα του υπηρετούντος προσωπικού
Το 7ο τμήμα απεφάνθη ότι “Μη νομίμως ανατέθηκαν οι εν λόγω υπηρεσίες σε τρίτο, καθώς το αντικείμενό τους εμπίπτει στις προβλεπόμενες, στον Οργανισμό του Δήμου, αρμοδιότητες του Γραφείου Ανάπτυξης και Προγραμματισμού”. 
Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι “ως εκ της φύσης του αντικειμένου της, η υπηρεσία αυτή (καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και των οργανωτικών αναγκών του Δήμου, ανάπτυξη περιγραμμάτων θέσεων εργασίας και σύνταξη Σχεδίου Απόφασης τροποποίησης Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, Ανάπτυξη μηχανισμού παρακολούθησης της λειτουργίας του νέου Οργανισμού) δεν αποτελεί εξειδικευμένη εργασία”.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο σημειώνει ότι το άρθρο 35 παρ. 4 ν. 4024/2011 παρέχει στους δημόσιους φορείς την ευχέρεια να ζητήσουν τη συνδρομή εξωτερικού συνεργάτη για την εφαρμογή και προετοιμασία της διαδικασίας αξιολόγησης, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι δεν διαθέτουν αρμόδια υπηρεσία για την εκτέλεσή της.

Η πράξη του 7ου Τμήματος πήρε τον αριθμό 59/2018