8 Αυγ 2018

Στο Νοσοκομείο μετά από ατύχημα εργαζόμενος καθαριότητας του Δ. Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Ατύχημα που είχε ως συνέπεια τον τραυματισμό ενός εργαζομένου στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δ. Σπάρτης σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (6/8) στη δημοτικό οδό που συνδέει το Παλαιολόγιο με τη Μαγούλα.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Σκρουμπέλος στον «Λακωνικό Τύπο», το περιστατικό διαδραματίστηκε μεταξύ 8:30΄ και 9:00 το πρωί, τη στιγμή που ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία αποκομιδής από κάδους που υπάρχουν στην περιοχή. Τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, τόσο το απορριμματοφόρο του Δήμου Σπάρτης (με ενεργοποιημένα τα αλάρμ και τον ειδικό φάρο), όσο και οι υπάλληλοι (φορώντας την ειδική φωσφοριζέ στολή) είχαν σταθμεύσει προσωρινά στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος με κατεύθυνση από Παλαιολόγιο προς Μαγούλα. Ο κάδος είχε «δεθεί» στο ειδικό σύστημα του απορριμματοφόρου και είχε ανυψωθεί για άδειασμα στον ειδικό χώρο του οχήματος. Οι δύο υπάλληλοι ανέμεναν -όπως προβλέπεται- δεξιά και αριστερά στο πίσω μέρος του απορριμματοφόρου. Εκείνη τη στιγμή, όμως, ένα ΙΧ όχημα (που ακολουθούσε την πορεία του φορτηγού του Δήμου) επιχείρησε να προσπεράσει από την αριστερή πλευρά, παρά το γεγονός της ελλιπούς ορατότητας (λόγω στροφής). Όμως, ο κακός υπολογισμός του οδηγού είχε ως συνέπεια το ΙΧ να παρασύρει (με τον καθρέφτη) τον ένα υπάλληλο καθαριότητας και να τον ρίξει επάνω στο ειδικό σκαλοπάτι επιβίβασης που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του βαρέως οχήματος. Άμεσα εκλήθη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή του τραυματία στο Νοσοκομείο Σπάρτης, ενώ στο σημείο έσπευσε και δύναμη της Τροχαίας Σπάρτης που ανέλαβε και την προανάκριση για τα αίτια του περιστατικού.

Ο τραυματίας υποβλήθηκε σε εξετάσεις στο Νοσοκομείο Σπάρτης, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έχει σπάσει δύο πλευρά, ωστόσο η κατάστασή του δεν εμπνέει ιδιαίτερους λόγους ανησυχίας. Τον τραυματία επισκέφτηκαν άμεσα στο Νοσοκομείο Σπάρτης ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Βασίλης Σκρουμπέλος, αλλά και ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαγγέλης Βαλιώτης. Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος βρέθηκε στο Νοσοκομείο και το απόγευμα, όπου ενημερώθηκε ότι η κατάσταση της υγείας του άτυχου υπαλλήλου εξελίσσεται ιδιαίτερα ικανοποιητικά.

Ο εν λόγω υπάλληλος κατάγεται από οικισμό στα νότια περίχωρα της Σπάρτης, ενώ όπως επεσήμανε ο κ. Σκρουμπέλος, εργάζεται στην Υπηρεσία Καθαριότητας με καθεστώς επαναλαμβανόμενων συμβάσεων.

Φωτογραφία από το σημείο του ατυχήματος λίγο μετά το συμβάν