10 Αυγ 2018

Δύο ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα απέκτησε ο δήμος Αλεξανδρούπολης

Η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συνεχίζεται απ’ τον δήμο Αλεξανδρούπολης και από σήμερα πλέον επεκτάθηκε και στον τομέα των αυτοκινήτων, αφού απέκτησε δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα που αγοράστηκαν και θα είναι στη διάθεση του Πολυκοινωνικού Κέντρου για την εξυπηρέτηση των αναγκών του. 

Τα ηλεκτροκίνητα και οικολογικά αυτοκίνητα δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον αλλά και τα ταμεία του δήμου, αφού θα κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια η οποία είναι δωρεάν, μια και παρέχεται από το σύστημα φωτοβολταϊκών που είναι τοποθετημένο στην οροφή του Πολυκοινωνικού. Όλα αυτά φυσικά αποτελούν υλοποίηση του προγραμματισμού που έχει κάνει εδώ και χρόνια ο Αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Γιάννης Φαλέκας, ο οποίος σε πείσμα… εχθρών αλλά και φίλων, δουλεύοντας με σχέδιο έχει καταφέρει να καταστήσει την Αλεξανδρούπολη πρωτοπόρα στην αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. 

Στο θέμα των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων βέβαια, ο δήμος Ορεστιάδας ήταν ο πρώτος που τα προμηθεύτηκε (με παρότρυνση Φαλέκα) και ακολούθησε τώρα ο δήμος τους Αλεξανδρούπολης. Οπότε, ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης πολύ σωστά πήρε δίπλα του ως συνοδηγό τον κ.Φαλέκα στην βόλτα που έκανε οδηγώντας ένα από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παρουσία δημοσιογράφων. Στην τελετή παραλαβής και το επικοινωνιακό σόου που στήθηκε (εκλογές πλησιάζουν σε λίγους μήνες άλλωστε), παραβρέθηκαν και έκαναν δηλώσεις εκτός του δημάρχου κ.Λαμπάκη και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Ενέργειας Γιάννη Φαλέκα, ο πρώην Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Αντώνης Βαμβακερός αλλά και ο νυν Πρόεδρος Χρήστος Γερακόπουλος που τα παρέλαβε και θα τα χρησιμοοποιήσουν οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας του.


«Παραλάβαμε σήμερα δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα που δεν έχουν ούτε δαπάνη συντήρησης ούτε δαπάνη κίνησης. Χρειάζεται να προχωρήσουμε στην Αλεξανδρούπολη του μέλλοντος», τόνισε ο Βαγγέλης Λαμπάκης λίγο μετά την… δοκιμή του ενός ηλεκτριξκού αυτοκινήτου και αναφέρθηκε στην συμβολή του Γιάννη Φαλέκα στην υλοποίηση της συγκεκριμένης προσπάθειας και στο γεγονός ότι η πόλη είναι πρωτοπόρος στην Ελλάδα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Τα δυο αυτά αυτοκίνητα διανύουν περίπου 100 χλμ χωρίς να φορτιστούν και δωρεάν, δωρεάν με την ενέργεια του ήλιου. Θα φορτίζουν από τον σταθμό που έχουμε δημιουργήσει εδώ στο Πολυκοινωνικό με τα φωτοβολταϊκά και την αποθήκευση ενέργειας. Υπάρχει προγραμματισμός να ακολουθήσουν και άλλα οχήματα του δήμου», τόνισε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Ενέργειας Γιάννης Φαλέκας.


Όσο για τις πληροφορίες που δόθηκαν, τα αυτοκίνητα θα φορτίζονται στον ειδικό φορτιστή που τροφοδοτείται ηλιακή ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά που βρίσκονται στην οροφή του Πολυκοινωνικού και η διάρκεια της φόρτισής θα είναι στις 8 ώρες. Θα χρησιμοποιούνται για εργασίες και υποθέσεις του Πολυκοινωνικού”.