13 Ιουλ 2018

ΟΙΥΕ: 24ωρη απεργία στο Εμπόριο | Κυριακή 15 Ιουλίου

«Δε χαρίζουμε ούτε μία Κυριακή δουλειάς. Οκτάωρο, πενθήμερο, 40ωρο για όλους τους εργαζόμενους» διαμηνύει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος
Με απόφαση της Διοίκησης της ΟΙΥΕ, προκηρύσσεται Πανελλαδική Απεργία στο Εμπόριο, την Κυριακή 15/7/2018, ενάντια στη συνεχιζόμενη λειτουργία των Καταστημάτων τις ΚΥΡΙΑΚΕΣ.

Οι εργαζόμενοι εμποροϋπάλληλοι για μια ακόμα ΚΥΡΙΑΚΗ δεν θα ξεκουραστούν, δεν θα έχουν χρόνο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Θα εξαναγκαστούν, παρά τη θέληση τους, να δουλέψουν, επειδή για μια ακόμα ΚΥΡΙΑΚΗ τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά λόγω των εκπτώσεων, όπως προβλέπει η μνημονιακή νομοθεσία του 2013 (Ν. 4177/13), την οποία έχει αφήσει ανέγγιχτη και η σημερινή Κυβέρνηση.
Και όχι μόνο: ένας μεγάλος αριθμός εμποροϋπαλλήλων σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Αττικής και στην περιοχή του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, έχει ήδη αναγκαστεί να δουλέψει 32 Κυριακές συνέχεια, επειδή η σημερινή Κυβέρνηση θεσμοθέτησε από πέρυσι (Ν. 4472/17) τη λειτουργία των καταστημάτων από Μάιο έως και Οκτώβριο, με πρόσχημα την εξυπηρέτηση του Τουρισμού, φυσικά μετά από απαίτηση των δανειστών και των μεγαλοεργοδοτών.
Την ίδια στιγμή, παρά το γεγονός ότι, εδώ και ένα (1) χρόνο, έχουμε προσφύγει στο ΣτΕ για την απαγόρευση της λειτουργίας των καταστημάτων τις 32 Κυριακές της θερινής περιόδου ως αντισυνταγματικής, η Απόφασή του περιέργως καθυστερεί, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να έχουν διαλυθεί από την Κυριακάτικη εργασία. Καλούμε το ΣτΕ να εκδώσει άμεσα την απόφασή του, περιφρουρώντας την Κυριακή – Αργία.
Ο αγώνας των εμποροϋπαλλήλων ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων και στη δουλειά τις Κυριακές, είναι στην πραγματικότητα αγώνας όλων των εργαζομένων για την υπεράσπιση του 8ωρου, 5νθημερου, 40ωρου, κατάκτηση που εργοδότες και Κυβερνήσεις θέλουν να καταργήσουν.
Τη στιγμή που: στην Αυστρία το 12ωρο εργασίας γίνεται νόμος της ακροδεξιάς Κυβέρνησης, σε όλη την Ε.Ε. κυριαρχεί η νεοφιλελεύθερη τάση για ανεξέλεγκτη ευελιξία του χρόνου εργασίας, στην Ελλάδα ο ΣΕΒ γίνεται ξανά μπροστάρης των εργοδοτών ώστε να σαρωθούν και τα λίγα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα, οι εργαζόμενοι ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ!
Την ΚΥΡΙΑΚΗ 15 Ιούλη, απεργούμε!
Δε χαρίζουμε καμία από τις Κυριακές μας στους εργοδότες
Υπερασπιζόμαστε το 8ωρο, το 5νθημερο, το 40ωρο!
Καλούμε τα σωματεία – μέλη μας σε όλη τη χώρα και τους εργαζόμενους να δώσουν αποφασιστικά την απεργιακή μάχη της υπεράσπισης της Κυριακής με κατά τόπους συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!