5 Ιουλ 2018

Δ.Θεσσαλονίκης: Καταθέτει έφεση κατά των 193 συμβασιούχων παρά την αντίθετη εισήγηση

Την απόφαση να καταθέσει έφεση για τους 193 συμβασιούχους-«παρατασιούχους» οι συμβάσεις των οποίων, με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου, έλαβε τελικώς η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Θεσσαλονίκης με πλειοψηφία 4 (δημοτικοί σύμβουλοι πλειοψηφίας) έναντι 2 (Ζαχαριάδης και ένας δημοτικός σύμβουλος από παράταξη της αντιπολίτευσης) και τρεις απουσίες, παρά τη θετική εισήγηση του εντεταλμένου συμβούλου καθαριότητας. Λ. Ζαχαριάδη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr. οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας-μέλη της Οικονομικής Επιτροπής που ψήφισαν υπέρ της έφεσης εξέφρασαν φόβους για νομικές συνέπειες σε βάρος τους επικαλούμενοι την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας του δήμους.
Όπως δήλωσε στην aftodioikisi.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος καθαριότητας του δήμου Λάζαρος Ζαχαριάδης οι 193 συμβασιούχοι, με βάση την απόφαση του δικαστηρίου, θα συνεχίσουν να εργάζονται, ενώ στα τέλη του μήνα αναμένεται και μελέτη για τον απαιτούμενο αριθμό εργαζομένων στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης, με βάση την οποία είναι πιθανό να αποσυρθεί η έφεση.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριάδη, μελέτη του 2013 προσδιόριζε τον αριθμό στους 1500, όσοι δηλαδή, υπηρετούν σήμερα μαζί με αυτούς που θα προσληφθούν μέσω των οριστικών πινάκων της 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή οι ανάγκες είναι αυξημένες, και εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί, θα κληθεί το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει για την απόσυρση ή μη της έφεσης.