4 Ιουν 2018

Δήμαρχος Φιλαδέλφειας vs ΑΕΚ: Έκκληση σε Τσίπρα να μαζευτούν τα σκουπίδια

«Δημόσια έκκληση στον πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα, στους αρμόδιους υπουργούς, στους επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων, σε κάθε αρμόδιο κρατικό φορέα, καθώς και σε κάθε δημοκρατική συλλογικότητα και φορέα της χώρας, να παρέμβει ώστε να τερματιστεί άμεσα και ειρηνικά ο αποκλεισμός του αμαξοστασίου και να επιστρέψει η πόλη στην κανονικότητά της», απευθύνει με ανάρτησή του ο, εκλεγμένος με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι πριν την περασμένη Πέμπτη εργαζόμενοι του δήμου οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, πέφτοντας θύματα της διαμάχης δήμου και ΠΑΕ ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να κηρύξουν τριήμερη αποχή από κάθε εργασία στο χώρο του αμαξοστασίου. Πρόκειται για γκαράζ που έχει κριθεί κατεδαφιστέο, ωστόσο χρησιμοποιείται ακόμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και στη συνέχεια κατελήφθη από οπαδούς της ΑΕΚ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του δημάρχου:

«Έκκληση να τερματιστεί ο αποκλεισμός του αμαξοστασίου του Δήμου μας και να ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή των απορριμμάτων

Εδώ και δύο μέρες το αμαξοστάσιο του Δήμου είναι αποκλεισμένο από ομάδα φερόμενων ως οπαδών, με συνέπεια η συνταγματική μας υποχρέωση για αποκομιδή απορριμμάτων της πόλης να έχει διακοπεί. Την ίδια στιγμή, το σωματείο εργαζομένων του Δήμου, αναγνωρίζοντας τους κινδύνους για την ασφάλεια των εργαζομένων, κήρυξε τριήμερη αποχή από την εργασία του. Ως άμεση συνέπεια, η πόλη μας κινδυνεύει με υγειονομική ασφυξία σε καλοκαιρινή περίοδο, τη στιγμή μάλιστα που αύριο ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις. Ήδη, σε αρκετά σημεία της πόλης μας η εικόνα είναι προβληματική και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης σε έκτακτη συνεδρίασή του την Παρασκευή 1 Ιουνίου εξέφρασε με συντριπτική πλειοψηφία την απαίτηση να σταματήσει άμεσα αυτή η απαράδεκτη κατάσταση και να ξεκινήσει ανεμπόδιστα η αποκομιδή των απορριμμάτων. Απευθύνουμε δημόσια έκκληση στον πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα, στους αρμόδιους υπουργούς, στους επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων, σε κάθε αρμόδιο κρατικό φορέα, καθώς και σε κάθε δημοκρατική συλλογικότητα και φορέα της χώρας, να παρέμβει ώστε να τερματιστεί άμεσα και ειρηνικά ο αποκλεισμός του αμαξοστασίου και να επιστρέψει η πόλη στην κανονικότητά της.