18 Ιουν 2018

Ηράκλειο Κρήτης: "Διέλυσαν" το δημοτικό κυνοκομείο - Προβληματισμός για τους στόχους των δραστών

Μεταξύ άλλων "έκαναν φτερά" οι προμήθειες σε φάρμακα για τα ζώα που φιλοξενούνται

Μεγάλο πλήγμα για τη λειτουργία του Δημοτικού κυνοκομείου Ηρακλείου, χαρακτηρίζεται η διάρρηξη (γεγονός όχι πρωτόγνωρο για το χώρο) που σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες και η οποία έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό, κυρίως για τα κίνητρα των δραστών.

Σύμφωνα με όσα βλέπουν έγιναν γνωστά την Παρασκευή, η "εισβολή" των άγνωστων διαπιστώθηκε την περασμένη Τρίτη. 
Οι δράστες αφαίρεσαν τη γεννήτρια, το ψυγείο και το κλιματιστικό μηχάνημα που υπήρχε στο χώρο, ωστόσο αυτό που δημιουργεί τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι το γεγονός ότι "έκαναν φτερά" όλες οι προμήθειες σε φάρμακα για τα δεκάδες ζώα που φιλοξενούνται εκεί. 

Κι αν το θέμα της γεννήτριας ή του ψυγείου μπορεί να λυθεί σχετικά εύκολα, το θέμα την αναπλήρωσης των φαρμάκων είναι υπόθεση που, σύμφωνα και με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πέτρο Ινιωτάκη, μπορεί να κρατήσει μέχρι και 6 μήνες, λόγω των απαιτούμενων γραφειοκρατικών διαδικασιών. 

Ο κ. Ινιωτάκης επισημαίνει ότι τουλάχιστον βρίσκεται σε καλό δρόμο το θέμα της ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεων του κυνοκομείου, ωστόσο οι υπάλληλοι του καλούνται, μετά και από αυτή την διάρρηξη, για μια ακόμα φορά να υπερβάλλουν εαυτόν για να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της δομής.