21 Απρ 2018

Πίνακες “προσωρινών” ΑΣΕΠ Δήμων – Η “επόμενη μέρα” – Έρχεται εγκύκλιος

Λύση του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπ. Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, και στους εργαζομένους Δήμων, του άρθρου 82 του Ν.4483/2017 (ΦΕΚ 107 Α΄), που αφορά στην πρόσληψη προσωπικού που απασχολήθηκε στους ΟΤΑ α΄ βαθμού, κατά τις διατάξεις του άρθρου 21, παρ.4 του ν.3584/2007, βάσει προσωρινών πινάκων κατάταξης του ΑΣΕΠ και η επί έτη μη μονιμοποίησή τους οδήγησε όχι μόνο στην εργασιακή ομηρία και ανασφάλειά τους, αλλά δυστυχώς στην σκληρή πραγματικότητα των απολύσεων και των παραιτήσεων.

Το epoli.gr μετά την ανάδειξη του θέματος με σχετικό άρθρο του, σήμερα, αποκαλύπτει την “επόμενη μέρα”, μετά την ανακοίνωση από το ΑΣΕΠ, των πινάκων κατάταξης προσωπικού, που απασχολήθηκε σε ΟΤΑ α΄ βαθμού και Νομικά Πρόσωπα αυτών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21, παρ.4 του Ν. 3584/2007 βάσει προσωρινών πινάκων κατάταξης και δεν περιλαμβάνεται σε πίνακες διοριστέων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ – πληροφορίες του epoli.gr από το ΥΠΕΣ, τις επόμενες ημέρες “έρχεται” εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών στην οποία θα δίνονται οδηγίες στους Δήμους για την υποβολή αιτημάτων βάσει αναγκών τους.
Στη συνέχεια, τα συλλεγόμενα στοιχεία από τους Δήμους θα διαβιβασθούν στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, το οποίο θα “προχωρήσει” στις τοποθετήσεις των εν λόγω εργαζομένων με την ανακοίνωση του σχετικού διαγωνισμού.