26 Απρ 2018

Νέο καθεστώς Βρεφονηπιακών / Παιδικών Σταθμών Δήμων - Εγκύκλιος του ΥΠΕΣ

Εγκύκλιος – διευκρινίσεις του Υπ. Εσωτερικών επί της διαδικασίας έκδοσης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών μέχρι την 31η Ιουλίου 2018.

Στα κυριότερα σημεία αυτής αναφέρονται τα εξής:

- Για τις περιπτώσεις αυθαιρέτων κατασκευών ή αυθαίρετης εγκατεστημένης χρήσης, είναι δυνατή η προσκόμιση, αντί του αντιγράφου της άδειας, βεβαίωσης περαίωσης ή βεβαίωσης εξόφλησης ποσοστού τριάντα τοις εκατό (30%) του συνολικού ποσού προστίμου αυθαιρέτου από το πληροφοριακό σύστημα, συνοδευόμενη από τεχνική έκθεση για τη νομιμότητα των κατασκευών.

- Στην περίπτωση κατά την οποία εκδίδεται άδεια νομιμοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών ή αυθαίρετης εγκατεστημένης χρήσης και δεδομένου ότι προβλέπεται η έκδοση της σχετικής οικοδομικής άδειας εντός χρονικού διαστήματος δύο ετών, είναι δυνατή η διάθεση αντί του αντιγράφου της άδειας νομιμοποίησης, της βεβαίωσης υπαγωγής στο πληροφοριακό σύστημα, συνοδευόμενης από τεχνική έκθεση μηχανικού στην οποία θα αναγράφεται ότι η άδεια νομιμοποίησης θα εκδοθεί εντός δύο ετών.

- Αναφορικά με τη διάταξη περί προσαρμογής του αριθμού των φιλοξενούμενων παιδιών στη δυναμικότητα των υπαρχόντων κτιρίων, επισημαίνεται ότι η προσαρμογή αφορά στον αριθμό των φιλοξενούμενων παιδιών στις επιφάνειες των αιθουσών απασχόλησης βρεφών και νηπίων, στις οποίες διεξάγεται η βασική λειτουργία του σταθμού.