12 Απρ 2018

Χαλκίδα: Καταιγιστικές εξελίξεις στη ΔΕΥΑΧ: Πράσινο φως στις κατασχέσεις έδωσε το Ειρηνοδικείο

Νέες εξελίξεις στη δικαστική διαμάχη, μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χαλκίδας δίνουν συνέχεια στη διένεξη ρίχνοντας περαιτέρω λάδι στη φωτιά.

Επί της ουσίας, η απόφαση του Ειρηνοδικείου ανάβει το πράσινο φως στους εργαζόμενους, ώστε να προχωρήσουν τη διαδικασία κατάσχεσης στην προσπάθεια διεκδίκησης των δεδουλευμένων τους. Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, κ. Κούκουρας σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στο evia365.gr επισήμανε, πως πρόκειται για μία ακόμη δικαίωση και θετική εξέλιξη για τους υπαλλήλους της Δημοτικής Επιχείρησης.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε φάση συζητήσεων με τους δικηγόρους τους προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα δικαστικά βήματα τους με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά, όπως ανέφερε ο κ. Κούκουρας.

Ταυτόχρονα, με τις δικαστικές εξελίξεις αύριο, Πέμπτη 12 Απριλίου, συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης υπό την προεδρία πλέον Τάσου Μάζη, αναπληρωτή του παραιτηθέντα Γιώργου Σανιδά. Στη συνεδρίαση θα παρίστανται και εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Οι υπάλληλοι σκοπεύουν να προχωρήσουν σε μία συνέντευξη τύπου, προκειμένου να περιγράψουν την κατάσταση και να εκθέσουν τις μελλοντικές τους κινητοποιήσεις. Η ημερομηνία της συνέντευξης τύπου θα επηρεαστεί άμεσα από τα όσα θα λεχθούν στη συνεδρίαση της Πέμπτης.