11 Απρ 2018

ΟΣΥΑΠΕ: Ή ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Ή ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ


Αθήνα 5 /4 /2018
Αριθμ. Πρωτ.:38

Ή Αντιπεριφερειάρχης ή μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ
Και τα δυό δεν γίνεται…
Θεωρούμε ανεπίτρεπτο, παράνομο και αντιδεοντολογικό ένας Αντιπεριφερειάρχης, δηλαδή ένα όργανο διοίκησης μιας Περιφέρειας να συμμετέχει στα συνδικαλιστικά όργανα των δημοσίων υπαλλήλων.

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ξέρει ότι υπάρχει ασυμβίβαστο της ιδιότητας του Περιφερειάρχη και του Αντιπεριφερειάρχη με την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου.
Κανείς που διοικεί μια Περιφέρεια, όπως ένας χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, που έχει την ευθύνη συντονισμού και εποπτείας των υπηρεσιών της Περιφέρειας, που λειτουργούν στα όρια της Περιφερειακής του Ενότητας, δεν επιτρέπεται να κάνει πως δεν ξέρει την ρητή διατύπωση για το ασυμβίβαστο αυτό στο άρθρο 117 «κωλύματα και ασυμβίβαστα» του ν. 3852/2010. Δεν επιτρέπεται να μην ξέρει ότι η αναστολή της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας επιφέρει αναστολή και σε όλες τις τυχόν παρεπόμενες ιδιότητες που έχει.
Αναφερόμαστε στον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπο Κόκκινο, που συμμετέχει και στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, με την παράταξη της ΔΑΚΕ.
Ο κ. Κόκκινος όταν συμμετείχε στο 36ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ (Δεκέμβρης 2016) ήταν ήδη χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου και όφειλε να έχει παραιτηθεί…
Έστω και τώρα αυτός και η παράταξή του οφείλουν να διαλέξουν… ή Αντιπεριφερειάρχης ή μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.
Καλούμε την διοίκηση της ΑΔΕΔΥ να λάβει έστω και τώρα, τις απαραίτητες αποφάσεις σε αυτή την κατεύθυνση.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
https://syllogospatt.wordpress.com/