21 Φεβ 2018

Καταδικάστηκε ο Δημάρχος Μακρακώμης σε φυλάκιση 20 μηνών……

“Σαρακοστιανή  βαριά καμπάνα για απιστία” στον Δήμαρχο Μακρακώμης κ. Θ. Παπαευθυμίου, η απόφαση του Δικαστηρίου!  20 μήνες φυλάκισης για δόλο η ετυμηγορία των δικαστών.
Υπεραμύνθηκε εαυτόν ότι πρόκειται για λάθος τρίτων, αλλά η απόφαση των δικαστών ήταν εναντίον του και καταπέλτης.

Αποφασίστηκε ότι ενήργησε με δόλο και επομένως  καταδικάστηκε ο πρώτος πολίτης του Δ. Μακρακώμης……
Συγκεκριμένα,  σύμφωνα με ρεπορτάζ του www.fonografos.net,  σήμερα 20/02/2018 έγινε η εκδίκαση της υπόθεσης που είχε καταγγείλει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Νίκος Τζιβελέκας σχετικά με ένα αντλιοστάσιο στα Καμπιά Σπερχειάδας.
Πρόκειται για μία ανάθεση έργου του 2012, όπου όπως αποδεικνύεται δεν έγινε ποτέ αλλά τα χρήματα για την υλοποίηση του βεβαιώθηκαν κανονικά με το ποσό να είναι 10.000 € με ΦΠΑ.
Όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, ο Δήμαρχος , Αυτοδιοικητικοί, Υπάλληλοι οικονομικής υπηρεσίας, Μέλη της επιτροπής παραλαβής του έργου και ο Εργολάβος , έδωσαν την δική του εκδοχή στους δικαστές, ότι το έργο εκτελέστηκε σε άλλο χωριό (Φτέρη). Τελικά δεν έπεισαν τους Δικαστές.
Οι τελευταίοι έκαναν πολλές ερωτήσεις, με τον Δήμαρχο να επικαλείται κυρίως ότι έγινε λάθος και αφορούσε άλλο χωριό,  ενώ πολλές φορές άφησε να πλανάται ότι φταίνε οι υπηρεσίες και οι υπάλληλοι του Δήμου, στοχοποιώντας τους.
Οι ερωτήσεις  των συνηγόρων υπεράσπισης   που έγιναν προς την πλευρά του κ. Τζιβελέκα, ήταν ότι όλες  αυτές οι καταγγελίες   έγιναν γιατί  υπήρχε προεκλογική σκοπιμότητα.
Τα στοιχεία όμως και την κατάσταση που παρουσίασαν ο Δήμαρχος Μακρακώμης και οι μάρτυρες, φαίνεται δεν έπεισαν τους δικαστές για λάθος, αλλά για δόλο, ύστερα από  πολύωρη ανάλυση και εξέταση της υπόθεσης.
Και έτσι  του επέβαλαν ποινή 20 μηνών φυλάκιση, όπως και στον υπάλληλο Ηλεκτρολόγο του Δήμου, επέβαλλε  ποινή 20 μηνών φυλάκιση και για ένα (1) έτος στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.  Σε ποινή 20 μηνών φυλάκισης  επέβαλλε  και στον εργολάβο που εκτέλεσε το ανύπαρκτο έργο, ενώ δύο άλλοι υπάλληλοι του Δήμου εμπλεκόμενοι κρίθηκαν αθώοι, όπως και ο αιρετός Δημοτικός  Σύμβουλος μέλος της επιτροπής παραλαβής, κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών.
Ο δε Δήμαρχος Μακρακώμης αμέσως μετά το άκουσμα της ποινής, άσκησε το δικαίωμα της έφεσης.
Να σημειωθεί ότι δεν είναι η μόνη υπόθεση του Δημάρχου καθώς ακολουθούν και άλλες  παρόμοιες, ίσως και πιο σοβαρές…
Πλέον αυτή η απόφαση έχει πολλές προεκτάσεις και ίσως να διαφαίνεται η κορυφή του παγόβουνου από την κακοδιαχείριση στον Δήμο Μακρακώμης….
Είναι σίγουρο πως οι δημότες επιθυμούν να λάμψει η αλήθεια διότι στην ουσία αφορά δικά τους χρήματα.