19 Ιαν 2018

ΣφΥΡΙΖΑ κι έληξες: «Fast track» ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ «Στο Κόκκινο»

ΕΣΗΕΑ: Νέα στάση εργασίας την Παρασκευή για την πραγματοποίηση συνέλευσης των δημοσιογράφων
Άρχισαν οι απολύσεις του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». Ήδη έχουν φωνάξει στο γραφείο του Δ. Στούμπου το δημοσιογράφο Α. Ζέρβα, πρώην συνδικαλιστικό εκπρόσωπο και του ανακοίνωσαν την απόλυση του, λόγω… εξορθολογισμού. Ως το μεσημέρι είχε ανακοινωθεί η απόλυση και άλλων δημοσιογράφων και τεχνικών που είχαν προσφύγει στο ΣΕΠΕ, την ώρα μάλιστα που η εργοδοσία, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, τους χρωστά δεδουλευμένες αποδοχές δύο μηνών.

Το κλίμα βάρυνε ήδη από χθες στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων, όταν ο εκπρόσωπος της εταιρείας και μέλος της διοίκησης, διευθύνων σύμβουλος Κώστας Νικόλτσιος, υποστήριξε με προκλητικό τρόπο τις μειώσεις των αποδοχών. Οι εργαζόμενοι του ζήτησαν να φύγει από τη γενική συνέλευση, ως διευθυντικό στέλεχος. Με νέα τους απόφαση απέρριψαν εκ νέου τη «νέα»πρόταση της διοίκησης για τις μειώσεις των μισθών τους κατά 20%. Σήμερα η διοίκηση της εταιρείας άρχισε τις απολύσεις φωνάζοντας έναν έναν εργαζόμενο στο γραφείο της διεύθυνσης!
Την περασμένη Παρασκευή, στο μεταξύ, είχε γίνει συνάντηση των εργαζομένων και της διοίκησης στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας όπου η εκπρόσωπος της «left media» υποστήριξε πως οι μειώσεις αποδοχών έχουν παγώσει!
Κατά εκτιμήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στην πλήρη υποβάθμιση του ραδιοφωνικού σταθμού του, μιας και φαίνεται πως στην παρούσα πολιτική συγκυρία δεν τον χρειάζεται, καθώς έχει τα ιδιωτικά ΜΜΕ που τον στηρίζουν.
ΕΣΗΕΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την εργοδοσία του ραδιοφωνικού σταθμού «για την παράνομη και καταχρηστική στάση της απέναντι στους εργαζόμενους, ανακοινώνοντας απολύσεις συναδέλφων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Παράλληλα, καλεί την εργοδοσία του σταθμού «να μην πραγματοποιήσει τις απολύσεις, να προσέλθει σε διάλογο και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα σταθεί στο πλευρό όλων των συναδέλφων και θα προασπίσει με κάθε νόμιμο μέσο τα εργασιακά τους δικαιώματα».
Όπως ανακοίνωσε τέλος η ΕΣΗΕΑ, την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, οι εργαζόμενοι κάνουν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνέλευση, στα γραφεία της Ενώσεως, Ακαδημίας 20, 5ος όροφος.
Να σημειωθεί πως στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε και την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, τόσο από την ΕΣΗΕΑ, όσο και από την ΕΤΕΡ (τεχνικοί) και την ΕΠΗΕΑ (διοικητικοί).

Σχετικές αναρτήσεις: