22 Ιαν 2018

«Οι εργαζόμενοι “στο Κόκκινο” είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας»

Left Media: Απολύσεις «Στο Κόκκινο», ενοποίηση των Μέσων και μετά μειώσεις μισθών 20%
Για τις απολύσεις των τριών δημοσιογράφων στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», τη στάση της εργοδοσίας, της «Left Media», του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, αλλά και για τις επόμενες κινήσεις των εργαζομένων μιλά, στην εκπομπή «Στη δουλειά & στον αγώνα», που μεταδίδεται από το ραδιόφωνο της ΕΡΤopen, η Μπούλικα Μιχαλοπούλου, η εκπρόσωπος των εργαζομένων δημοσιογράφων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, η εργοδοσία απέλυσε τους τρεις δημοσιογράφους με την αιτιολογία του εξορθολογισμού και του μισθολογικού κόστους, «καθώς -όπως είπε- δεν έγινε αποδεκτό το σχέδιο βιωσιμότητας που είχε παρουσιάσει. Η εκτίμησή μας είναι πως δεν πρόκειται για σχέδιο βιωσιμότητας. Απλώς, ήρθε μια πρόταση για μείωση μισθών 20%, που εάν συνυπολογίσει κανείς και τις κρατήσεις για τον ΕΔΟΕΑΠ (σ.σ.: το Ταμείο των εργαζομένων στον Τύπο), το ποσοστό αυτό φτάνει και το 30%».
Όπως τονίζει η Μπ. Μιχαλοπούλου οι εργαζόμενοι «Στο Κόκκινο» απαιτούν να ανακληθούν οι απολύσεις. Τις χαρακτηρίζουν, δε, εκδικητικές «διότι οι 2 από τους 3 απολυθέντες είναι στην ομάδα των 10 ατόμων που προσέφυγαν στο ΣΕΠΕ. Και μάλιστα, έχει γίνει εκδίκαση της εργατικής διαφοράς, το αποτέλεσμα της οποίας είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με την πρόταση που ήρθε στο “τραπέζι” για μείωση μισθών 20%. Βάσει της υπογραφής και του νομικού συμβούλου της επιχείρησης, η απόφαση για μειώσεις μισθών “παγώνει” μέχρι την επικείμενη ενοποίηση που έχει εξαγγελθεί των Μέσων Ενημέρωσης του κόμματος».
Η Μπ. Μιχαλοπούλου, ερωτηθείσα για το εάν θεωρεί πως πλέον οι εργαζόμενοι στο ραδιοσταθμό είμαι «μη χρήσιμοι», με το δεδομένο πως η κυβέρνηση πλέον ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος των συστημικών Μέσων Ενημέρωσης, κάνει λόγο για εικόνα εγκατάλειψης στο ραδιοσταθμό, προσθέτοντας πως «σε κάθε περίπτωση είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας».
Να σημειωθεί πως το θέμα των απολύσεων «Στο Κόκκινο» συζητήθηκε στο Γενικό Συμβούλιο του ΜΕΤΑ, που συνεδρίασε την Κυριακή 21 Γενάρη. Από το Σώμα εκφράστηκε η αλληλεγγύη του προς τους εργαζομένους στο σταθμό και στηλιτεύθηκε η στάση της εργοδοσίας – ΣΥΡΙΖΑ.
Ακούστε αναλυτικά στο οπτικοποιημένο απόσπασμα της εκπομπής «Στη δουλειά & στον αγώνα» τι είπε η Μπ. Μιχαλοπούλου. Η εκπομπή μεταδόθηκε στις 20-01-2018.
Προηγούμενες σχετικές αναρτήσεις: