17 Ιαν 2018

Η "πρΟΤΑση" για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου (17.01.2018)

Χαλάνδρι 17.01.2018

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι
 Ψηφίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας με 154 «ναι» από τους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ,  το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης. Περιλαμβάνει διατάξεις για τους πλειστηριασμούς (θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά), τις απεργίες (η κήρυξη της απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία θα αποφασίζεται με απόφαση Γ.Σ. του 50% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών), ρυθμίσεις για  το επίδομα τέκνων, το Κτηματολόγιο κ.ά.
Το Πολυνομοσχέδιο φέρνει αλλαγές και στο Δημόσιο. Συγκεκριμένα, με τα άρθρα 239 έως 243 υπάρχουν προβλέψεις για την επιλογή προϊσταμένων και διοικητικών γραμματέων, την πρόσληψη συμβασιούχων το 2018 αλλά και την απαγόρευση μετατροπής των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ). Συγχρόνως, περιλαμβάνει τον επανασχεδιασμό από μηδενική βάση των κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας (και στον Δημόσιο τομέα), των κατηγοριών των επιμέρους δικαιούχων, καθώς και του τρόπου υπολογισμού του.


Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Η συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης», όλα αυτά τα χρόνια, έχει σταθεί απέναντι σε πολιτικές που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε περαιτέρω φτωχοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας. Το αφήγημα για έξοδο από τα Μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 - υπογράφοντας ό,τι μας ζητηθεί - με παράλληλη ανάπτυξη της οικονομίας και ανάτασης της ελληνικής κοινωνίας, αποτελεί ένα ακόμη ψέμα που προστίθεται  σε αυτά που έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια από όλες τις Μνημονιακές κυβερνήσεις. Οι πολιτικές λιτότητας θα συνεχιστούν για πάρα πολλά χρόνια, καθώς η χώρα είναι δεμένη χειροπόδαρα από τα αυστηρά πλεονάσματα που θα πρέπει να επιτύχει η οικονομία μας -3,5% για τα επόμενα χρόνια δηλ. 8 δισ. ευρώ ΤΟ ΧΡΟΝΟ - και την επιτήρηση από τους μηχανισμούς της Ευρώπης αφού έχουμε δημόσιο χρέος άνω του 60% του ΑΕΠ, όπως προβλέπουν οι ευρωπαϊκές συνθήκες.
Η πολιτική που θα πρέπει να εφαρμοστεί βρίσκεται σε αντίθετη κατεύθυνση, με μέτρα που θα πρέπει να τονώσουν τη ζήτηση, να αυξήσουν τις δημόσιες επενδύσεις, να μειώσουν τη φορολογία, να τονώσουν την  παραγωγικότητα και, φυσικά, με τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους από το δημόσιο χρέος.
Δυστυχώς στην  ελληνική πολιτική σκηνή οι πολιτικές δυνάμεις που επιδιώκουν να ασκήσουν εξουσία είναι δεμένες στο Μνημονιακό άρμα  και στην υλοποίηση πολιτικών που υπαγορεύονται και επιβάλλονται από την Ευρώπη, χωρίς εθνικό πολιτικό σχέδιο και όραμα, χωρίς έξοδο από το τέλμα που έχουμε περιέλθει ως κοινωνία.
Η λύση βρίσκεται πάντοτε στα χέρια του Ελληνικού λαού.
Η εφαρμογή ή η μη εφαρμογή των καταστροφικών νόμων που αποφασίστηκαν και ψηφίστηκαν από τους λίγους και αφορούν στους πολλούς, είναι στο χέρι μας  να ανατραπούν. 

Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. 


πρΟΤΑση