13 Δεκ 2017

Απλήρωτοι από τον Αύγουστο “παρατασιούχοι” του Δήμου Λαγκαδά

Απλήρωτοι από τον Αύγουστο παραμένουν 32 “παρατασιούχοι” 8μηνιτες Καθαριότητας του Δήμου Λαγκαδά, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του epoli.gr.
Είχε προηγηθεί η πληρωμή υπολοίπου ποσού μισθοδοσίας Ιουλίου, αφού οι εν λόγω εργαζόμενοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη. Με το Ειρηνοδικείο Λαγκαδά - με προσωρινή διαταγή - να διατάσσει άμεσα την καταβολή του.
Πάραυτα, ο Δήμος δεν κατέβαλε ως όφειλε εντός 24 ωρών από την επίδοση του δικαστικού εγγράφου τα δικαιούμενα ποσά, με τους “παρατασιούχους” να προσφεύγουν εκ νέου στη Δικαιοσύνη, ζητώντας την κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών του δήμου. Με τον δήμο Λαγκαδά, τελικά, την περασμένη Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017, να καταβάλει τα οφειλόμενα ποσά υπολοίπων μηνός Ιουλίου.
Σήμερα, εκδικάζονταν τα ασφαλιστικά μέτρα για τα οφειλόμενα “δεδουλευμένα” (Αύγουστο έως και σήμερα), καθώς και τον μισθό Δεκεμβρίου. Μετά την διαβεβαίωση της δημοτικής Αρχής πως, σήμερα το απόγευμα θα τους καταβληθεί ο μισθός Αυγούστου και στις 27/12 ο μισθός Σεπτεμβρίου – με απόδειξη καλής θέλησης των “παρατασιούχων” – η δίκη αναβλήθηκε για την 9η Ιανουαρίου 2018, σύμφωνα με το ίδιο αποκλειστικό ρεπορτάζ του epoli.gr.
Επισημαίνεται ότι, αυτό το διάστημα, οι περισσότεροι εκ των “παρατασιούχων” 8μηνιτων βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.
Το epoli.gr επικοινωνώντας με τον συνήγορο των εργαζομένων, κ. Στρατή Μαυραγάνη, τόνισε:
«Οι επί μακρόν απλήρωτοι εργαζόμενοι του Δήμου Λαγκαδά, στο πλαίσιο της καλής πίστης που θέλησαν να επιδείξουν - παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ακόμη και για την ίδια την επιβίωσή τους - συνέβαλαν στην αναβολή της δίκης, δίνοντας μία τελευταία ευκαιρία στον δήμο να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του, που αφειδώς έδινε, ωστόσο, και κατά το παρελθόν, χωρίς όμως να τις υλοποιεί. Ελπίζουμε και επιθυμούμε να το πράξει αυτή τη φορά».