7 Δεκ 2017

ΥΠΕΣ: Εκπαίδευση υπαλλήλων δημοτολογίων και ληξιαρχείων

Στην εκπαίδευση υπαλλήλων για τη χρήση του νέου πληροφοριακού συστήματος «Μητρώου Πολιτών» προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών, ανταποκρινόμενο στα αιτήματα πολλών Δήμων. Στόχος είναι η παροχή συμπληρωματικής εκπαίδευσης υπαλλήλων σε δημοτολόγια και ληξιαρχεία.

Η εκπαίδευση αφορά στην χρήση του νέου πληροφοριακού συστήματος «Μητρώο Πολιτών» έχει προγραμματίσει εκπαιδευτικά σεμινάρια μέσω τηλεδιάσκεψης, για την κάλυψη των αναγκών συμπληρωματικής εκπαίδευσης υπαλλήλων των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών δημοτολογίου και ληξιαρχείου.

Οι εκπαιδεύσεις θα διεξαχθούν για τους Δήμους των Νομών Αττικής και Κυκλάδων στο αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ, Χανδρή 1, Καλλιθέα) μια (1) μέρα για κάθε Δήμο, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

Για τους δήμους Αττικής και Πειραιά η εκπαίδευση για τους υπαλλήλους των ληξιαρχείων θα γίνει στις 14 και 15 Δεκεμβρίου και για τους υπαλλήλους των δημοτολογίων στις 18 και 19 Δεκεμβρίου.

Για τους δήμους των Κυκλάδων εκτός Σύρου, η εκπαίδευση για τους υπαλλήλους των ληξιαρχείων θα γίνει στις 18 Δεκεμβρίου και για τους υπαλλήλους των δημοτολογίων στις 18 Δεκεμβρίου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα καθοριστεί σε συνεργασία με τις υπηρεσίες σας και θα βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα εκπαίδευσης χρηστών μητρώου πολιτών, μαζί με το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό (http://www.ypes.gr/el/mp/).