1 Νοε 2017

Οδηγός δημoσίων συμβάσεων για τους Δήμους από τη ΜΟΔ

Είναι γνωστό ότι οι δήμοι και ιδίως οι μικροί και απομονωμένοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υποστελέχωσης στις υπηρεσίες τους που επωμίζονται την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων. Η ΜΟΔ με την πολύχρονη πείρα της στη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης για να βοηθήσει τους δήμους και τους φορείς τους παρουσιάζει και διαθέτει δωρεάν έναν γενικό Οδηγό για την εφαρμογή του ν. 4412/2016 για τις δημόσιες συμβάσεις και την αντιμετώπιση των συνηθέστερων θεμάτων που ανακύπτουν. 
Ο Οδηγός παρέχει γενικές οδηγίες με τις κυριότερες αλλαγές του θεσμικού πλαισίου, περιλαμβάνει τα περιεχόμενα άρθρα του νόμου, καθώς και πρότυπα υποδείγματα τευχών και εγγράφων για την ανάθεση έργων, προμηθειών και γενικών υπηρεσιών. Περιέχει επίσης τον επικαιροποιημένο Οδηγό για ανάθεση μελετών μέχρι 60.000€ από δήμους που εκδόθηκε τον Αύγουστο από τη ΜΟΔ, καθώς και τον νέο Οδηγό για ανάθεση μελέτης Γενικού Σχεδίου Ύδρευσης (Master Plan).
Ο Οδηγός διατίθεται ως πλήρες τεύχος αλλά και σε επιμέρους αρχεία σε επεξεργάσιμη μορφή, ώστε οι δήμοι να μπορούν να τα προσαρμόσουν στις ανάγκες τους.
Τον οδηγό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ΜΟΔ και στη διέυθυνση:

Η ΜΟΔ ΑΕ είναι ανώνυμη μη κερδοσκοπική εταιρία του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης. Στόχος της είναι η πολλαπλή ενίσχυση των Διαχειριστικών Αρχών και των Δικαιούχων του ΕΣΠΑ και άλλων αναπτυξιακών προγραμμάτων με προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή, πληροφοριακά συστήματα, εκπαίδευση και εξειδικευμένες παρεμβάσεις (εγχειρίδια, επιτόπια υποστήριξη στον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων κ.ά.).