23 Νοε 2017

Προς τοποθέτηση στους δήμους οι επιλαχόντες του ΑΣΕΠ

Ανοίγει ο δρόμος για την τακτοποίηση επιλαχόντων του ΑΣΕΠ στους δήμους. Με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας, τακτοποιείται το ζήτημα της αναπλήρωσης θέσεων στους δήμους, για όσες θέσεις δεν καλύφθηκαν με προσωπικό, που είχε επιλεχθεί από τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για την περίοδο 2009 - 2015.
Η τροπολογία φέρει την υπογραφή του υπουργού Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη και της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ολ. Γεροβασίλη. Να σημειωθεί ότι, το θέμα απασχόλησε την χθεσινή σύσκεψη του υπουργού Εσωτερικών με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατά την οποία δεσμεύτηκε για άμεση επίλυση, όπως είχε γράψει πρώτο και αποκλειστικά το epoli.gr.
H διάταξη ορίζει ότι, “σε περιπτώσεις όπου με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ή του διοικητικού συμβουλίου νομικού προσώπου του ΟΤΑ α' βαθμού διαπιστώνεται ότι συντρέχει σοβαρή υπηρεσιακή ανάγκη, η οποία επιβάλλει την κάλυψη θέσεων του α’ εδαφίου, οι θέσεις μπορούν να καλυφθούν, σύμφωνα με τη διαδικασία της παρ. 14 του άρθρου 17 του ν. 2190/1994. Για το σκοπό αυτό, οι αποφάσεις των οικείων δημοτικών ή διοικητικών συμβουλίων διαβιβάζονται στο ΑΣΕΠ ταυτόχρονα με την υποβολή αιτήματος για την κάλυψη των κενών θέσεων”.
Όπως αναλύει το epoli.gr, η διάταξη αφορά του διορισμούς προσωπικού στους δήμους με βάση τους πίνακες οριστικών αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ για το διάστημα 1.1.2009 έως 31.12.2015. Η επίκληση της παρ. 14 του άρθρου 17 του ν. 2190/1994 στην τροπολογία αφορά την υποχρεωτική αναπλήρωση των θέσεων, που δεν καλύπτονται από τους καταταγέντες στους οριστικούς πίνακες.
Με βάση την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν προκαλείται δημοσιονομική δαπάνη επί του κρατικού προϋπολογισμού, αλλά υπάρχει επιβάρυνση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, πράγμα που σημαίνει ότι την δαπάνη θα πληρώσουν οι δήμοι που θα προχωρήσουν στην αναπλήρωση των θέσεων.
Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ | Προβολή/κατέβασμα