21 Οκτ 2017

ΟΣΥΑΠΕ: ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ


ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ
 ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Ήδη έχουν αρχίσει να γνωστοποιούνται οι Εκθέσεις αξιολόγησης στους συναδέλφους, παρά το γεγονός ότι απείχαν από τις διαδικασίες.
Από ότι φαίνεται επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις μας, ότι αρκετοί προϊσταμένοι Τμημάτων-Διευθύνσεων-Γενικών Διευθύνσεων που λειτούργησαν ως απεργοσπαστικοί μηχανισμοί, βαθμολόγησαν χαμηλά τους υπαλλήλους των οργανικών τους μονάδων, γιατί θέλησαν εκτός των άλλων να «περιφρουρήσουν» και με αυτόν τον τρόπο τις θέσεις ευθύνης, που κατείχαν.
Θεωρούμε αναγκαίο να ενημερώσουμε τους συναδέλφους για τα παρακάτω και να τους καλέσουμε:

  1. Να δηλώσουν εγγράφως κατά την παραλαβή της αξιολόγησης ότι «Δεν αποδέχομαι τα αναφερόμενα στην αξιολόγηση αυτή, που έγινε χωρίς την συμμετοχή μου και ενώ απείχα σύμφωνα με την προκηρυγμένη νόμιμα, απεργία-αποχή των συνδικαλιστικών μου οργάνων. Συνεχίζω να έχω την ίδια γνώμη και επιφυλάσσομαι για την άσκηση κάθε διαδικασίας ένστασης και ένδικου μέσου για την προστασία των δικαιωμάτων μου».
  2. Να αποστείλουν – εάν θέλουν – αντίγραφο της Έκθεσής τους στο Σύλλογο, προκειμένου να συγκεντρωθεί μια συνολική εικόνα, και μέσα από την καταγραφή και την κατηγοριοποίηση να δοθούν ολοκληρωμένες οδηγίες στις κινήσεις, που πρέπει να ακολουθήσουν.
  3. Να γνωρίζουν ότι «ο αξιολογούμενος υπάλληλος έχει δικαίωμα να ασκήσει ένσταση ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης, αν ο μέσος όρος βαθμολογίας της Έκθεσης Αξιολόγησης είναι μικρότερος του εβδομήντα πέντε (75)» και ότι «Οι ενστάσεις ασκούνται μέσα σε αποκλειστική προθεσμία επτά (7) εργάσιμων ημερών από τη γνωστοποίηση της έκθεσης στον υπάλληλο. Οι ενστάσεις υποβάλλονται στην οικεία Διεύθυνση Διοικητικού η οποία τις διαβιβάζει στην αρμόδια Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης.».
  4. Να γνωρίζουν ότι ο αξιολογούμενος υπάλληλος έχει δικαίωμα να ασκήσει διοικητική προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια μέσα σε (60) εξήντα ημέρες.
Η αντίθεση των συναδέλφων στον ν. 4369/2016, που στηρίχτηκε και προωθήθηκε «με νύχια και με δόντια» από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την ΝΔ κλπ και τους μηχανισμούς τους στο κράτος εκφράστηκε με τεράστια ποσοστά. Η ίδια η ψήφιση της τροπολογίας Γεροβασίλη δείχνει ότι ο μόνος τρόπος να την κάμψει ήταν αυτή η εκβιαστική, τιμωρητική, διασπαστική, απεργοσπαστική επιλογή.
Ο αγώνας συνεχίζεται απέναντι σε κάθε έναν που θέλει να χρησιμοποιήσει την λεγόμενη αξιολόγηση σαν εργαλείο για να έχει κρατικές υπηρεσίες υποστελεχωμένες, που θα λειτουργούν με ανταποδοτικότητα και ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, χωρίς τα αναγκαία μέσα, μακριά από τις ανάγκες του λαού και με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.-
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ