19 Οκτ 2017

Η αντιδήμαρχος Αλίμου εξαναγκάζει τους εργαζομένους σε διπλοβάρδιες και αυθαιρετεί για το γάλα

Οι αυθαιρεσίες και οι παρανομίες της Δημοτικής Αρχής στον Άλιμο δεν έχουν τέλος. Η νέα επινόηση της αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κ. Σύρμα με ξεκάθαρο τιμωρητικό χαρακτήρα και έχοντας κατά νου το «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» απαγορεύει στους εργαζόμενους να παραλάβουν το γάλα που δικαιούνται την ώρα που τους είναι απαραίτητο για την υγεία τους. Το κυριότερο όμως είναι πως η εν λόγω αντιδήμαρχος προφανώς αδιαφορώντας για τον μακρύ μαύρο κατάλογο εργατικών ατυχημάτων – δυστυχημάτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και παρανομώντας εξαναγκάζει τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας να δουλεύουν διπλοβάρδιες, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια την ζωή τους.
Η ανακοίνωση – καταγγελία του ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου αναφέρει:

To ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου καταγγέλλει για μια ακόμα φορά την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κυρία Σύρμα, που θυμίζοντας άλλες εποχές, απαγόρεψε στους εργαζόμενους να παίρνουν το γάλα που τους παρέχει ο νόμος και η Σ.Σ.Ε. και όχι η κυρία Αντιδήμαρχος, κατά τη διάρκεια του ωραρίου τους. Και δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που η ίδια έχει στερήσει το γάλα στους εργαζόμενους εκφράζοντας τιμωρητική διάθεση.
«Επειδή το αποφάσισα και είμαι η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος δεν θα πίνετε το γάλα σας όσο θα δουλεύετε και θα το παίρνετε, με δική μου εντολή, μετά τη λήξη της βάρδιάς σας.»….παρότι ο νόμος ορίζει να πίνουν το γάλα και να το προμηθεύονται την ώρα που αναλαμβάνουν καθήκοντα. Για λόγους υγιεινής δε και συντήρησης φυλάσσεται σε ψυγεία στα οποία οι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση για να το καταναλώσουν ανά πάσα ώρα ώστε να τους υποστηρίξει στο ανθυγιεινό περιβάλλον στο οποίο εργάζονται. Η ίδια η Αντιδήμαρχος θα έπρεπε να τους προτρέπει για την υγεία τους.
Καταγγέλλουμε τη συμπεριφορά αυτή ως αδικαιολόγητη ενέργεια που δεν έχει να βοηθήσει σε τίποτα ούτε την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας ούτε του Δήμου και πρωτίστως ενάντια στους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.
Επίσης, η ίδια, φαίνεται να έχει μπερδέψει τον ρόλο της πολιτικής προστασίας. Καλούνται δηλαδή οι εργαζόμενοι μετά το πέρας του ωραρίου τους κι έχοντας ολοκληρώσει την εργασία τους, να γυρίσουν από τα σπίτια τους για θέματα που όφειλε να έχει προγραμματίσει και ρυθμίσει η ίδια η κυρία Αντιδήμαρχος. Οι ανάγκες αποκομιδής των απορριμμάτων της κάθε περιοχής είναι αντικείμενο προγραμματισμού για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας αλλά και για να διατηρείται ο Δήμος καθαρός. Προγραμματισμός που χρειάζεται να γίνεται από την ίδια την κυρία Αντιδήμαρχο.
Οι εργαζόμενοι που δίνουν τη μάχη για να είναι αυτή η πόλη καθαρή αξίζουν τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων μας. Και απαιτούμε και από την κυρία Αντιδήμαρχο να κάνει το ίδιο. Σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες συμπεριφορές όπως το να απαγορεύει στον εργαζόμενο να πάρει το γάλα του ή οποιαδήποτε στιγμή να ενοχλούν εργαζόμενο μετά το ωράριό του για θέματα που υποχρεούνται οι αρμόδιοι να προγραμματίζουν μέσα στο ωράριό των εργαζόμενων, αφού αυτό είναι δικό τους καθήκον.
Προφανώς η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος απαξιώνει το πλήθος εργατικών ατυχημάτων που δεν είναι λίγες οι φορές που τελικά κατέληξαν στον θάνατο εργαζομένων εν ώρα υπηρεσίας. Ο εξαναγκασμός για διπλοβάρδια των εργαζομένων την ίδια ημέρα αποτελεί παράνομη και μαύρη εργασία.
Καλούμε την Αντιδήμαρχο κ. Σύρμα να εφαρμόσει τον νόμο. Να μπορούν δηλαδή οι εργαζόμενοι να παίρνουν το γάλα σε όλη τη διάρκεια του ωραρίου που εργάζονται όπως το ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία και η Σ.Σ.Ε. καθώς και να σεβαστεί τη σοβαρότητα του λόγου για τον οποίο υπάρχει η πολιτική προστασία και τον νόμο στον οποίο έγκειται.
ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ,
16-10-2017