12 Οκτ 2017

Παρέμβαση Σκουρλέτη για την επιλογή Προϊσταμένων στα ΚΕΠ

Παρέμβαση του Υπουργού Εσωτερικών με επιστολή του προς την Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αναφορικά με το θέμα που ανέδειξε το epoli.gr και την επιλογή Προϊσταμένων στα ΚΕΠ, σε εφαρμογή του άρθρου 84 του Ν.4484/2017, που ορίζει ότι, Προϊστάμενοι σε οργανικές μονάδες υπηρεσιών Κ.Ε.Π. τοποθετούνται υπάλληλοι ΠΕ και ΤΕ του κλάδου ΔΥΠ (Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών), μετά και τις παρεμβάσεις της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (επιστολή 13.09.17 και ανακοίνωση 26.09.17), που κάνει λόγο για «φωτογραφική» διάταξη, διεκδικώντας ταυτόχρονα την άρση της απαγόρευσης μετακίνησης των εργαζομένων του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (Δ.Υ.Π.) από τα Κ.Ε.Π., έτσι ώστε να μπορούν να υπηρετούν και σε άλλες υπηρεσίες του οικείου Δήμου και να μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα στην διοικητική ιεραρχία άλλων Διευθύνσεων και Τμημάτων με βάση τον Ο.Ε.Υ. του κάθε Δήμου.

Χθες, για το ίδιο ζήτημα, ο Πρόεδρος της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Νίκος Τράκας, ζήτησε συνάντηση από την Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με σχετική ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Ο κ. Σκουρλέτης στην επιστολή του προς την κα Γεροβασίλη, που δημοσιεύει, σήμερα, πρώτοτο epoli.gr παρακαλεί επανεξέταση του θεσμικού πλαισίου επιλογής Προϊσταμένων στα Κ.Ε.Π., ζητώντας να ληφθούν υπόψη τα σχετικά αιτήματα τόσο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., όσο και της Π.Ε.Δ.Κ.Μ. (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας).

Η επιστολή