17 Οκτ 2017

Ποινική δίωξη σε δήμαρχο & δημοτικό συμβούλιο για φοροδιαφυγή 1 εκατ. ευρώ

Ποινική δίωξη για μη σύννομες δαπάνες ύψους ενός εκατ. ευρώ (μαζί με τους τόκους) ασκήθηκε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στον πρώην δήμαρχο και σημερινό αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου. Μαζί του διώκονται και το σύνολο το μελών του δημοτικού συμβουλίου αλλά και τρεις διευθυντές του πρώην δήμου Καλυβίων.

Οι αιρετοί παραπέμπονται σε δίκη που είναι προγραμματισμένη για το Νοέμβριο μετά το αποτέλεσμα έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου που είχε πραγματοποιήσει το 2010 το Ελεγκτικο Συνέδριο για εφτά έτη (1999 έως 2001 και 2004 έως 2007) στον πρώην δήμο Καλυβίων μετά από καταγγελία των ιδιοκτητών του Grand Resort που εκείνη την εποχή βρισκόταν σε διαμάχη με το δήμο για τις ελεύθερες παραλίες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληρορφορίες της aftodioikisi.gr οι ελεγκτές του Ανωτάτου Δικαστηρίου ανακάλυψαν ότι η ανάθεση για την κατασκευή ενός παιδικού σταθμού είχε γίνει παρατύπως και δεν ενέκριναν το σχετικό έξοδο ύψους 793.000 ευρώ (με τους τόκους), ενώ τα υπόλοιπα έξοδα προέρχονται από τα κινητά των αιρετών που δεν επιτρεπόταν να εντάσσονται στις δαπάνες του δήμου. Ο συγκεκριμένος καταλογισμός στάλθηκε στην αρμόδια ΔΟΥ αλλά και στα ποινικά δικαστήρια και γι’ αυτό το λόγο οι αιρετοί διώκονται για φοροδιαφυγή.
Ωστόσο, καθώς η υπόθεση εκδικάστηκε την περασμένη Άνοιξη στο Ελεγκτικό Συνέδριο έχει ήδη αποφασιστεί αναστολή εκτελέσης πληρωμής έως την τελική απόφαση του Δικαστηρίου, η οποία, αναμένεται πιθανότατα έως τα τέλη του 2017,  αρχές του 2018.