25 Σεπ 2017

Πρόεδρος Ε.Σ σε απλήρωτους συμβασιούχους: Είναι άδικο αυτό που συμβαίνει

Δυναμική παρέμβαση στη διημερίδα του Ελεγκτικού Συνεδρίου για θέματα δημοσιονομικής διαχείρισης των ΟΤΑ, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι ΟΤΑ του νομού Θεσσαλονίκης. Την έντονη παρουσία τους, είχαν προαναγγείλει τις προηγούμενες μέρες, όπως είχε καταγράψει η aftodioikisi.gr.

Περίπου 350 εργαζόμενοι με φωνές και συνθήματα, εισήλθαν στο ξενοδοχείο “Grand Hotel”, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η διημερίδα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εκφράζοντας την έντονη αντίδραση τους, απέναντι στη στάση των Ελεγκτών, οι οποίοι αρνούνται να εγκρίνουν τα εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων.

Με το σύνθημα «απλήρωτη δουλειά, απλήρωτοι εργάτες και στους εργολάβους κάνετε τις πλάτες», να δονεί την ατμόσφαιρα και τις φωνές των εργαζομένων ότι πλέον δεν έχουν χρήματα για να πάρουν «τετράδια στα παιδιά τους», η ατμόσφαιρα έγινε «εκρηκτική».

Σε αυτό το σημείο παρενέβη η πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, που βρισκόταν στο βήμα της εκδήλωσης και απευθυνόμενοι στους εργαζόμενους, σημείωσε: «Λυπάμαι που δεν πληρώνεστε. Είναι άδικο αλλά, δυστυχώς, και η ζωή είναι άδικη». Η ίδια πρόσθεσε ότι ο ρόλος του Ε.Σ είναι να ελέγχει τη συνταγματικότητα των νόμων, πρόσθεσε ότι «οι επίτροποι του έχουν τη δυνατότητα να αποφαίνονται με βάση τη συνείδησή τους, τους νόμους και το Σύνταγμα, και επισήμανε ότι «τα υπόλοιπα είναι ζήτημα πολιτικής τοποθέτησης που η ίδια δεν μπορεί να κάνει».

Από την πλευρά των εργαζομένων, το λόγο πήρε η Σοφία Εξαδακτύλου, συμβασιούχους του δήμου Θεσσαλονίκης και με έμφαση σημείωσε: «Είμαστε απλήρωτοι 2,5 μήνες. Δεν πάει άλλο».

Οι εργαζόμενοι που από σήμερα το πρωί στις 9:00 έως τη λήξη της πρώτης βάρδιας έχουν προγραμματίσει στάση εργασίας και τόνισαν ότι θα συνεχίσουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις τους, μέχρι να δικαιωθούν.

Μάλιστα τόνισαν ότι αν δεν λυθούν τα ζητήματα που έθεσαν θα επιστρέψουν αύριο στο ίδιο σημείο, κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών της διημερίδας.