16 Αυγ 2017

Ο Κ. ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ «ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΙ» ΠΛΕΟΝ ΤΟ «ΠΗΔΑΛΙΟ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Είναι ν’ απορεί κανείς με τον τρόπο που ο δήμαρχος Πεντέλης έχει αντιληφθεί την αποστολή του στον Δήμο. Η ανακοίνωσή του για τ’ αποτελέσματα του αιφνιδιαστικού ελέγχου που πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες σε πυροφυλάκια του Δήμου και στο Κέντρο Επιχειρήσεων μας αφήνει έκπληκτους.

Τι νόημα έχει, άραγε, να παραθέτει το πόσο ανέτοιμα ήταν τα στελέχη στους συγκεκριμένους χώρους να εκτελέσουν τα καθήκοντα πυρασφάλειας που τους έχουν ανατεθεί; Σε τι ωφελεί αυτού του είδους η «διαπόμπευση»;

Ως πρώην στρατιωτικός, ο κ. Στεργίου θα έπρεπε να γνωρίζει ότι οι επικεφαλής και όχι οι στρατιώτες είναι επιφορτισμένοι με την ορθή εκτέλεση των όποιων εντολών. Αν, λοιπόν, αισθανόταν την ανάγκη να «διαπομπεύσει» κάποιον, αυτός δεν έπρεπε να είναι κανένας άλλος, πλην του εαυτού του, που δεν κατάφερε να εμπνεύσει στους συνεργάτες του την υποχρέωση εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

Όσο περνά ο καιρός, ο κ. Στεργίου αποδεικνύεται ολοένα και λιγότερο ικανός ν’ αντιμετωπίσει τα σύνθετα προβλήματα ενός σύγχρονου Δήμου, όπως η Πεντέλη, και να συντονίσει τις πολυεπίπεδες δράσεις που απαιτούνται, κάτι που πλέον γίνεται εμφανές σε όλο το φάσμα της καθημερινότητας στις τρεις Δημοτικές Ενότητες.

Ίσως όντως να πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του όσους τον προτρέπουν ν’ αφήσει τη διοίκηση σε πιο ικανά χέρια και ο ίδιος να ξεκουραστεί. Ό,τι είχε να προσφέρει, το πρόσφερε. Από εδώ και πέρα, η επιμονή του να παραμένει «γαντζωμένος» σε ένα «πηδάλιο» που αποδεδειγμένα δεν μπορεί να κουμαντάρει μόνο κακό κάνει στον ίδιο και τους δημότες.

Από το γραφείου Τύπου της

Πεντέλη εν δράσει

Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Πολιτών