27 Ιουλ 2017

GPS στους εργαζόμενους από εταιρείες διανομής διαφημιστικών

Οι εργοδότες στη μνημονιακή Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φαίνεται πως δεν έχουν όρια, αφού εκμεταλλεύονται υπέρ το δέον κάθε αντεργατικό οπλοστάσιο, αυθαιρετούν, προσβάλλουν την προσωπικότητα του εργαζομένου, τον αφήνουν απλήρωτο, τον τρομοκρατούν και τον απολύουν, όποτε θέλουν. Ουδείς έλεγχος από τους κρατικούς μηχανισμούς, καμία ουσιαστική παρέμβαση υπέρ των εργαζομένων, αφού ουσιαστικά έχουν διαλυθεί από τις μνημονιακές πολιτικές της μείωσης προσωπικού και της προσήλωσης κυβέρνησης και υπουργείου Εργασίας στις ταγές των δανειστών.

Τελευταίο κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας, σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει, εταιρεία διανομής διαφημιστικών εντύπων η οποία υποχρεώνει τους εργαζόμενους να φέρουν μαζί τους συσκευές εντοπισμού στίγματος (GPS) με στόχο την επιβεβαίωση κάλυψης της έκτασης διανομής που έχει δοθεί στον εργαζόμενο. Σε περίπτωση δε, που ο εργαζόμενος σταματήσει έστω και 5 λεπτά να ξεκουραστεί από το περπάτημα, το σύστημα εντοπισμού ενημερώνει την εταιρεία, η οποία προβαίνει σε μέτρα.
Όσο για τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, μιας και η συγκεκριμένη εργασία απαιτεί εντόνη έντονη σωματική δραστηριότητα σε ιδιαίτερα σκληρές καιρικές συνθήκες (υπερβολική ζέστη – υπερβολικό κρύο), και συνεπώς είναι υποχρέωση της να προστατεύει την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων της, παρέχοντας μέτρα προστασίας όπως π.χ. παροχή καπέλου, αδιάβροχου, τακτικά διαλείμματα, παροχή νερού για ενυδάτωση; Ούτε λόγος ή κάποια πράξη από την εργοδοσία.